MC1, 2021-2022

Aparts scholentoernooi 2009
15 november 2009

Woensdag 18 november 2009
Groep 3, 7 en 8 openen het Aparts Scholentoernooi 2009.

Indeling:
12.00 uur opbouwen velden
13.00 uur start wedstrijden groep 7
13.30 uur start wedstrijden groep 8
14.00 uur start wedstrijden groep 3
14.45 uur pauze groep 3
15.00 uur pauze en indelen kruisfinales groep 7 en 8
15.30 uur finales
16.00 uur prijsuitreiking door wethouder Sport Ingrid Lambregts

Spelregels groep 3:

• De bal wordt vanaf de kant waar de bal na de fout is, onderhands over het net geslagen.
  • Wie de bal opgepakt heeft moet de bal ook serveren.
  • Het team mag wel snel op de juiste plaats gaan staan.
  • Alle manieren van gooien zijn hier toegestaan.
  • Na het serveren of gooien van de bal moet iedereen verplicht een plaats doordraaien (met de klok mee).
  • Springen en dunken van de bal is niet toegestaan.
  • Niet lopen met de bal.
  • Wanneer een speler de bal laat vallen, de bal uitgooit, de bal in het net gooit of de bal aanraakt voordat deze uit is, moet deze speler het veld verlaten en langs het veld bij het net plaatsnemen.
  • Wordt de bal door de tegenstander op de grond gegooid, dan verlaat de speler die het dichtst bij de bal stond het veld.
  • Na 3 vangballen achter elkaar mag de voorste speler weer in het veld terug.
  • Na een onderhandse pass, gevangen door een teamgenoot of door de passer zelf, mag het hele team terugkeren in het veld.
  • Als het veld van de tegenstander ‘leeg’ is, krijgt het team 1 punt.
  • Het is geen fout als het net aangeraakt wordt, of als je onder het net doorkomt.

Spelregels groep 7 en 8:
  • De bal moet van achter de gehele achterlijn onderhands over het net geserveerd worden, waarbij het net geraakt mag worden. Het team moet de bal in drie keer spelen.
  • De tweede bal moet gevangen worden. Let wel: hij mag daarna niet over het net gegooid worden, maar moet naar iemand anders uit je team gegooid worden.
  • Na drie opslagbeurten achter elkaar door dezelfde speler moet de ploeg die aan opslag is een plaats doordraaien en gaat de volgende speler serveren.
  • De wisselspelers moeten verplicht indraaien op de opslagplaats.
  • De derde bal moet met 2 handen over het net worden gespeeld.
  • Er mag niet geblokkeerd of gesmashed worden.
  • Netfouten worden afgefloten.
  • Er wordt gespeeld volgens rally point systeem. (Bij elke fout krijgt de tegenstander een punt, ongeacht wie er serveert.)
  • Een wedstrijd bestaat uit een set. Er wordt doorgeteld tot de tijd voorbij is.
  • Een team verdient 3 punten per gewonnen wedstrijd. Bij een gelijke stand krijgt ieder team 1 punt.
  • N.B. Eerste en derde balcontact mag naar keuze onder- of bovenhands gespeeld worden!

Bron: Nens