Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Avital clinic mei 2009

Tweede Aparts scholentoernooi ook zeer geslaagd!
29 november 2009


Afgelopen woensdag, 25 november, werd het tweede Aparts scholenvolleybal toernooi georganiseerd. Dit keer streden 135 kinderen van de groepen 4, 5 en 6 verdeeld over 25 teams tegen elkaar om de felbegeerde eerste prijzen. Bij groep 4 en 5 gingen de eerste prijzen naar de Jozefschool, bij groep 6 pakte de Pijlstaart de titel.


 


Deze woensdag was het behoorlijk wat drukker dan de week ervoor en de voor de 14 vrijwilligers van V.V. Atalante was het dan soms ook behoorlijk moeilijk om zich verstaanbaar te maken.


Om 13.00 uur begonnen de kinderen uit groep 6 aan hun wedstrijden. Er hadden zich maar liefst negen teams ingeschreven en de teams hadden de namen gekregen van de huidige internationals (een poule mannen en een poule vrouwen).

In het begin was het nog een beetje zoeken en was het lastig om de regeltjes te onthouden, maar na de eerste ronde ging het gelijk al stukken beter. Er werd behoorlijk strijd geleverd en bij de finale was er behoorlijk wat publiek (voornamelijk ouders en klasgenootjes), die voor het nodige lawaai zorgden. Het ging tussen de teams Stam (Pijlstaart) en Maan (Jozef). Tot 1 minuut voor tijd kon het nog alle kanten op, maat uiteindelijk deed Stam het net iets beter en pakte de overwinning. Maan (Jozef) werd dus tweede en derde plaats ging naar het team Staelens, eveneens van de Jozefschool.


Een half uur later begonnen ook de groep 4 en 5 aan hun toernooi. Bij groep 4 hadden zich acht teams ingeschreven. Deze teams kregen de namen van volleybaltermen. Hier ging het er ook behoorlijk fanatiek aan toe en je zag veel geconcentreerde gezichtjes. Er werd goed gegooid, gevangen en gedraaid, maar het serveren was soms nog wat moeilijk. Gedurende de middag ging dat wel steeds beter en er waren dan ook steeds meer lange rally’s te zien. Heel leuk om te zien is dat het volleybal door de invoering van het CMV veel toegankelijker is geworden voor jonge kinderen. Het is nu echt een sport voor jong en oud. Ook in deze groep verdeelde de Pijlstaart en de Jozefschool de prijzen. De kleine finale ging tussen twee teams van de Pijlstaart; Sprongservice en Killblock. Met 2-4 pakte Sprongservice de derde plaats. De finale was een onderonsje tussen twee teams van de Jozefschool; Touché en Duiken. Echt spannend werd het helaas niet, want Touché pakte met 6-0 de eerste plaats en Duiken werd tweede.


Ook bij groep 5 hadden zich acht teams ingeschreven. Bij deze groep nostalgie alom, want de teams hadden de namen van bekende oud-internationals gekregen. Met weemoed naar de gouden Olympische plak in 1996 werden de wedstrijden omgeroepen. Bij deze groep was het ook een serieuze aangelegenheid. De kinderen waren elkaar behoorlijk aan het aanmoedigen, zowel het eigen teams als een ander team van de eigen klas. Ook hier was het in begin nog een beetje wennen, maar er werd al snel goed gepasst en slim gegooid. Dit leverde een hoop mooie wedstrijden op! Alle drie de Vinkeveense basisscholen maakten bij deze groep kans op de prijzen. In de kleine finale ging het tussen Huurman (Schakel) en Zwerver (Pijlstaart). Zwerver pakte overtuigende de derde plaats met een 5-1 overwinning. De finale ging wederom tussen twee teams van de Jozefschool; Blangé en Boersma. Een beetje een oneerlijke strijd; Blangé had twee volleybalster en een oud-volleyballer binnen de gelederen, Boersma had ‘slechts’ een volleybalster binnen het team. De overwinning ging dan ook met 6-2 naar Blangé en Boersma pakte toch nog knap de tweede plaats.


Na het toernooi vond de prijsuitreiking plaats en werden hoofdsponsor Aparts, alle vrijwilligers, de dames van de EHBO en de kinderen zelf nog eens bedankt voor hun inzet en aanwezigheid.


Na twee weken volleyballessen gevolgd door twee scholentoernooien gaat V.V. Atalante zich nu weer voorbereiden op een volgend project.

Bron: NensNaar het overzicht

Volg Atalante Vinkeveen
© Atalante Vinkeveen 2019