Vinkeveense plassen 2

Vinken Vastgoed mini’s actief in Uithoorn
07 februari 2010

Afgelopen zaterdag waren er wederom zeven miniteams van V.V. Atalante actief in de zgn. Cool Moves Volley competitie. De miniteams spelen acht toernooidagen per seizoen en ditmaal was het de beurt aan SAS ’70 uit Uithoorn om minidag V te organiseren. Een beetje een thuiswedstrijd dus voor de miniteams uit Vinkeveen.

In de vroege ochtenduren mochten de Atalante Citroenen het spits afbijten. Het team miste Grace en Loulou, maar met Ellen, Marilot, Marjolein en Rachel werd er goed afgetrapt. Het team speelt op niveau 4, waarbij elke tweede bal gevangen moet worden. De eerste wedstrijd tegen VCH waren de meiden al goed wakker. Met 27-10 en 20-13 ging de eerste wedstrijd makkelijk gewonnen. De tweede wedstrijd werd er mooi spel getoond, maar de tegenstander was ook erg goed. De rally’s duurden lang en beide sets werden met een gelijkspel afgesloten (16-16/18-18). De derde wedstrijd was Martinus de tegenstander. Bij de Citroenen ging alles mis in de eerste set, maar de tweede set herstelde het team knap. Er werd goed geserveerd en mooi in de gaten gespeeld. Helaas was het net niet genoeg voor winst in de tweede set (11-24/15/16).

In de tweede ronde kwamen de drie jongste teams van Atalante in actie. De Atalante Ukketoppers spelen op niveau 3 (elke bal over het net moet gepasst worden) en hadden een zeer zware poule met heel grote kinderen. Sommige kids waren bijna twee keer zo groot als onze toppers. Dit leek ze niet te deren en ze vlogen door het hele veld om elke bal van de grond te houden. Helaas waren Claudia, Noa, Roos, Lucia en Leonie niet opgewassen tegen de veel grotere kinderen. Het verschil in sets was echter nooit groter dan drie punten en de meiden mogen dan ook erg trots op zichzelf zijn.

De Atalante Mega Mini’s en Ministars zaten bij elkaar in de poule op niveau 2 (alles vangen en gooien). De Mega Mini’s gingen voortvarend van start. Anouk, Jade, Judith, Lisanne, Maaike en Mark hadden vooral goed door waar de gaten zaten. Ze keken goed voor ze gooiden en wisten daarmee veel punten te scoren. De eerste wedstrijd werd gewonnen (3-0/2-1), de tweede wedstrijd was het iets moeilijker. De eerste set ging verloren, maar de tweede set knokten de enthousiaste kinderen zich terug in de wedstrijd. De tweede set werd er gelijk gespeeld.

De Ministars bestaande uit Fay, Nikki, Isabel, Valerie en Talitha zijn goed op elkaar ingespeeld en een lekker gezellig meidenteam. Ze moedigden elkaar super aan, maar dat was de eerste wedstrijd niet genoeg (0-4/0-3). De tweede wedstrijd ging het veel beter. Er werd hard gewerkt en de gaatjes werden gevonden, het was net niet genoeg voor de winst in de wedstrijd, maar wat een toppertjes! De derde wedstrijd speelden de Ministars en Mega Mini’s tegen elkaar. Geen leuke partij voor alle aanwezige jeugdbestuursleden en opa’s en oma’s met kinderen in beide teams. Je hoorde veel mooi/jammer, goed/zonde, door elkaar heen. De teams deden niks voor elkaar onder en tot groot genoegen van alle aanwezigen werd de winst netjes gedeeld in deze wedstrijd. De eerste set ging met 3-2 naar de Ministars, de tweede set was met 2-3 voor de Mega Mini’s.

In de derde ronde kleurde de sporthal nog een keertje groen/geel. Onder toeziend oog van de sponsor Vinken Vastgoed begonnen de Kanaries aan hun wedstrijden. Juriaan, Nadine, Sayuri en Tess  spelen op het hoogste niveau en dit keer wederom ook in de hoogste poule. De eerste wedstrijd was tegen het sterke VCH. De Kanaries waren een paar punten onder de indruk van de bovenhandse services en lange meiden, maar daarna waren ze gelijk bij de les. Ze speelden veel slimme ballen en legden veel druk met hun bekeken services. De eerste set ging geheel tegen de verwachting in met 21-17 naar Atalante. De tweede set was het beste er een beetje af, maar nimmer werd er opgegeven. De set ging met 13-19 naar VCH. De tweede wedstrijd stond VVO op het programma. De Kanaries lieten zien niet langer onder de indruk te zijn en gingen er in de hoogste versnelling vandoor. Met 23-9 en 19-6 ging de wedstrijd naar de Kanaries. De derde wedstrijd stond er weer een VCH team op het programma. De eerste set hadden de Kanaries voornamelijk last van de harde bal en hadden moeite met in hun spel komen. Deze set ging dan ook verloren, maar de tweede set werd orde op zaken gesteld. Met 22-20 ging de winst net aan naar de Kanaries, die voor het eerst dit seizoen niet degraderen uit de hoogste poule.

Ons mannenteam de Heroes (niveau 4) begonnen de eerste wedstrijd heel overtuigend. Frans, Ivar, Danny, Kimo en Marc bleven maar goed serveren en gaven de tegenstander geen kans om punten te maken. Met 34-7 en 24-17 werd de wedstrijd heel makkelijk gewonnen. De tweede wedstrijd ging stukken minder, maar dat kwam ook door een verwarrende scheidsrechter. Ballen die normaal gesproken goed zijn, werden nu ten onrechte afgefloten en dit kostte veel kostbare punten. De derde wedstrijd was het team weer helemaal terug en liet zien prima te kunnen ballen. Mooie passes en scherpe ballen over het net leverden veel punten op. De eerste set werd knap gewonnen, de tweede set sloeg de vermoeidheid toe en helaas ging deze set dan ook verloren.

Last but not least de Atalante Muppets. Dit mixteam bestaande uit Ralph, Jaco, Marit, Noa en Paula is al lekker op elkaar ingespeeld. Ze zijn al opgeklommen tot poule C en dat terwijl ze nog niet zo lang op niveau 4 spelen. Een poule hoger betekent ook sterkere tegenstanders, maar daar had het team alleen in de eerste set even moeite mee. De tweede set was heel spannend, telkens was er een klein puntverschil. Hoewel de Muppets in het begin achter stond wonnen ze de set toch nog met 18-17. Van de tweede wedstrijd is de uitslag nog onbekend, maar de derde wedstrijd waren de Muppets iets minder geconcentreerd. De eerste set ging niet geheel volgens plan en die ging verloren. De tweede set leefden de Muppets weer helemaal op, maar het was net niet genoeg voor de winst in de set.

De Vinken Vastgoed mini’s hebben duidelijk weer een visitekaartje afgegeven. De teams worden steeds beter en technisch spelen de teams erg goed. Een groot voordeel is ook dat ze al op heel jonge leeftijd in een hoger niveau spelen. Soms komen ze daardoor nu nog net wat te kort, maar in de toekomst gaat dat heel veel winst opleveren.
Het jeugdbestuur van V.V. Atalante kan trots zijn op zoveel betrokken en enthousiaste ouders. Ook deze keer waren ze weer in grote getale aanwezig om de teams te begeleiden en wedstrijd te leiden.

De volgende minidag staat gepland voor zaterdag 20 maart en zal georganiseerd worden door V.V. Atalante. Helaas is de Boei net iets te klein, dus wordt er uitgeweken naar de grotere Phoenixhal te Mijdrecht.