Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014

Op de bank bij H3
13 maart 2010


Het is leuk om zomaar eens ergens op de bank te gaan zitten bij een ander team dan voor de hand liggend. Voor de hand liggend? Ja dat is meestal D1 of H1 of een team waarmee je samen traint of wel invallers van leent. Een team waar niet steeds verslagjes van worden geschreven.. Een team dat ons tijdens de wedstrijd tegen de nr 1 het laatste stuk flink had aangemoedigd: H3. Om 20:00 stond hun wedstrijd op de kaart, die van ons een uur later. Het sympathieke H3, het leukste team van de club (zo werd voor de beurt nog eens gezegd) speelde tegen Oradi, altijd leuk ballen tegen die gasten aldus de geelgroene mannen. Mario en Adrie begonnen op de bank. Adrie was nog een beetje griepig, maar wel in tenue van de partij en praten ging nog hartstikke goed.. Allengs werd ik bijgepraat over het reilen en zeilen in H3.

De mannen begonnen voortvarend. Er werd fanatiek gespeeld met leuke rally’s. Han zwiepte er meerdere malen een zijwaartse molenwiek door het midden uit, ik dacht dat hij dat vooral bij het serveren deed maar hij is een echte wiekaanvalspecialist geworden. Hans pakte op de buitenkant goeie punten, scherp of niet scherp aangespeeld, met z’n lange vingers zorgde hij wel dat de bal aan de andere van het net belandde. Jan en Rob pakten de tweede bal, niet altijd werd er even netjes gepasst en soms moesten de harde werkers passen. Peter is als altijd bijzonder gedreven en jut zichzelf en omgeving tot het maximale op. Dan hebben we nog Remco, verreweg de hardste klapper en hoogste springer van het stel, maar ja hij is ook lang zo oud niet als de andere gasten.. Tijdens een time-out van de tegenstander werd een beetje over van alles behalve tactieken gepraat daarna terug het veld weer in. Peter werd in die eerste set trouwens wel 5 keer gebeld, hij had geen dienst dus nam niet op. Die scharrel zal niet snel weer bellen…  

Mario kwam in het veld en zorgde voor wat lekkere powershots op het midden. Soms werd het H3 spel wat rommelig door een verkeerde pass en daardoor rommelige set-up en aanval. Dan zag je de mannen elkaar aankijken, soms met de armen fladderend van omhoog naar omlaag. Maar als de patronen weer goed waren kon de equipo weer volop aanvallen, iets wat de mannen toch het allerliefst zo hard mogelijk doen. Verder viel op dat de heren echt enorm veel in één of in twéé keer over het net spelen. Dat is zo’n beetje heiligschennis als je uit de minischool van Atalante komt. Altijd alles in drieën, dat is de beste en leukste voorbereiding voor een goede aanval. Af en toe kan het natuurlijk gerust, maar door zoveel ballen direct weer terug te jetsen ontneem je het plezier van 1 of 2 spelers om in een rally mee te doen. Hoogste tijd dat Bea Compier eens even les komt geven, onze meestertrainer van het in drieën spelen.

Afijn, neemt niet weg dat de mannen een keurige 4-0 neerzetten (25-19 25-20 25-10 25-21). Dat is ook een punt. De nummer 1 Roda staat te ver los, maar de nummer 2 Smash is zeker binnen bereik met de 3 punten meer dan H3. Woensdag 17-03 is het spannende treffen om 21:00 in Hoofddorp. Succes mannen!!

Bron: miNaar het overzicht