Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Dames 4

Heren 2 geen doorslaand succes
20 maart 2010


De heren van 2 hadden een thuiswedstrijd tegen de koploper op deze mooie vrijdagavond in maart. Heren 2 staat op een mooie vijfde plaats, dus kans genoeg om een punt te pakken op deze koploper.


De eerste set ging moeizaam, tot aan de 14 punten was het spannend, en na een service serie van de tegenstander was het zoeken naar de oplossing. Er was opeens een gat geslagen. Het passen liet te wensen over, dus het was opeens 15-22. Dan is het jammer, de afstand tegen zo een ploeg is te groot. Eindresultaat 16-25.

De tweede set. Eigenlijk idem. Het was weg als het er al was geweest. Ooit in een heel ver verleden speelde heren 2 ook zo. Geslagen voordat er geslagen is. Het spelletje speelt, het balletje gaat rond, maar onnauwkeurig, en onzuiver. Toch wisten we deze set bijna te pakken, maar net niet dus. 22-25.

De derde set. Het moest toch beter en mooier. Maar dat ging niet gebeuren. Op dit moment hadden we al met 4-0 verloren zo leek het. Pass slecht, bij een slechte pass hoort een geredde set up, maar dus niet zo mooi en gevarieerd als normaal. Geen aanval, en was er een aanval, dan wist iedereen in de zaal aanwezig waar die uitkwam en werd er dus geblokkeerd door de tegenstander. 8-25. Vertwijfeling op de bank... wissel dan, wissel dan. Maar wie? Op 6 posities was het een drama. Was de pass goed, dan ging de rest wel fout. Ging de pass slecht dan kwam er wel een set up, maar de aanval niet. En ga zo het rijtje maar af.

De vierde set, voor ons zo moeilijk, zeker op zo een moment. Het is gewoon jammer om te zien dat er zoveel inzit en dat er zo weinig uitkomt. Iedereen kan het dat is zeker, maar iedereen leek op min of meerdere mate op vakantie. Deze laatste set moest het dan toch maar gebeuren, en dat gebeurde ook, eindelijk een winst. 26-24.

Tja als coach / speler, ben je toch blij met die ene set, maar het gevoel was dat er meer in zat als we..... Maandag is er weer een wedstrijd uit tegen Martinus. Daar kunnen we best punten pakken. Als we..... Maandag kunnen we hopelijk zelf een aanval maken, en doorslaan. Als we dan doorslaan, wordt het een doorslaand succes.

Bron: Erik RNaar het overzicht