Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1 Kampioen

Avital clinic mei 2009Mooi minispel op zaterdag 20 maart
21 maart 2010


Op zaterdag 20 maart speelden 7 miniteams van Atalante, gesponsord door Vinken Vastgoed hun zesde toernooidag in Mijdrecht, lekker dichtbij. Atalante Vinkeveen is de derde club in de regio met een mooi aantal miniteams, na grote plaatsen als Hoofddorp en IJmuiden zeker erg voortvarend.In de ochtendronde kwamen drie Atalanteteams in actie. De Atalante Kanaries speelden in de allerhoogste poule op niveau 6. Tijdens de vorige minidag wisten ze zich knap te handhaven in deze poule, maar helaas ging het dit keer moeizamer. De ochtend begon veelbelovend met een knap gelijkspel tegen VCH Push. Helaas bleken de andere twee VCH-teams in de poule toch net iets sterker te zijn en gingen beide wedstrijden verloren. Desalniettemin was de progressie die de Kanaries maken goed zichtbaar; er werd vaak in drieën gespeeld, bovenhands geserveerd en mooi gesmasht! Erg leuk om naar te kijken.

Op niveau 2 kwamen twee teams in actie. De Atalante Mega Mini’s en de Atalante Ministars. De Mega Mini’s werden de vorige keer knap eerste en promoveerden daarbij naar de hoogste klasse. In poule A lieten ze zich ook niet klein krijgen. Ze verloren slechts een wedstrijd, maar doordat dit team met spelers van een andere club speelde werd deze ongeldig verklaard en werden de Mega Mini’s weer eerste! De Ministars speelden in poule B en wat een leuke meiden zijn dat! Ze verloren geen een wedstrijd, maar er was nog een team net iets beter. Een tweede plaats is zeker wel heel erg verdiend!

De Ukketoppers speelden in het tweede blok, zij spelen weer een niveautje hoger op niveau 3. De kinderen gaan dan steeds meer proberen de eerste bal te passen in plaats van te vangen, als beloning mogen kids die af zijn weer terug in het veld. Alle ouders en supporters waren het eens dat het team een geweldige vooruitgang doormaakt. Wat een energie en wat een inzet straalt er van het team af. Vaak waren de tegenstanders groter, maar toch eindigden deze toppers op de eerste plek, erg goed gedaan!

In de laatste ronde was het de beurt aan de Citroenen, Heroes en Muppets. Zij spelen alle drie op niveau 4 waarbij alles in drieën wordt gespeeld. De eerste én de derde bal mogen ze niet meer vangen en gooien, dit lijkt al erg op het echte in drieën spelen. Deze spelsoort is vaak best lastig, een onderhandse bal wordt soms per ongeluk toch al direct over het net gespeeld en netjes opgooien voor je teammaat is vaak het halve werk. De nadruk ligt op het samenspelen.

De Muppets lieten bij vlagen mooie rally’s zien, als de pet goed staat kunnen ze heel veel, ook tegen wat sterkere tegenstanders. Maar iets te vaak verstopten sommige spelers zich achter een lolletje en dat is jammer voor het team want er zit echt veel meer in. Ze eindigden op een vierde plek. Ook de Heroes leken een beetje van het pad af. Wellicht dat de poule deze keer iets te sterk was en dat de mannen er daardoor niet helemaal met de kop bij waren. Maar als de strijd gelijk op ging waren er zeker wel erg mooie dingen te zien, want ze kunnen het echt wel. Volgend toernooi allemaal wat peper in de kont!

De Citroenen lieten keurig en degelijk spel zien. Soms was het verschil tussen de teams groot en soms waren ze aardig aan elkaar gewaagd. De meiden gaan steeds beter kijken naar de gaten, het opgooien voor elkaar gaat als een trein en het serveren gaat bijna 100% goed. Een derde plek in deze poule is gewoon goed gedaan.

De organisatie van deze dag was in handen van Atalante en de schema’s werden keurig op tijd gespeeld, bedankt voor alle vrijwillige inzet in late en vroege uren! Op zaterdag 10 april is de zevende minidag in Nieuw-Vennep.

Foto's >> http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=169


Uitslagen
Niveau 6, poule A:         Atalante Kanaries, plaats 4
Niveau 4, poule B:         Atalante Citroenen, plaats 3
Niveau 4, poule C:         Atalante Muppets, plaats 4
Niveau 4, poule D:         Atalante Heroes, plaats 4
Niveau 3, poule C:         Atalante Ukketoppers, plaats 1!
Niveau 2, poule A:         Atalante Mega Mini’s, plaats 1!
Niveau 2, poule B:         Atalante Ministars, plaats 2!

Bron: Nens/AnnemarieNaar het overzicht