Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën
Scholentoernooi 2014





D2 serveert er op los en speelt met pit
27 maart 2010


Met nog 3 wedstrijden te gaan en een derde plek in de poule speelde D2 vrijdag tegen het derde team van VCH (7e). Het vierde team van VCH staat 2de en bekend was dat twee van hen mee zouden doen om het team te versterken. Grote verwachtingen dus en in ieder geval vooruitzicht op een leuke pittige pot. 

   

Net voor het inlopen viel op dat Annemarieke er nog niet was, na een telefoontje bleek ze de vroege starttijd van 20:00u (normaal 21:00u) niet gezien te hebben. En terwijl ze twee ouwetjes op de N201 op de hielen zat begon de eerste set. Een service reeks van Natalie zette al direct flink wat punten op het bord, VCH had geen antwoord op de snoeiharde ballen. Als er al een bal terugkwam werd er alert gereageerd en een mooie combinatie terug gegeven. Ook Inge maakte een erg sterke servicereeks, de dames uit Hoofddorp wisten van gekkigheid niet hoe zich op te stellen. Voor we het wisten was de set klaar met 25-10. Heel verrassend. 

In set twee kwam er meer rally in het spel. Aanvankelijk lag de groengele equipe op voorsprong maar VCH kwam terug. Een time-out van Jet onderbrak goed en maakte punt. Erg sterke rally's werden gespeeld met supermooie bijna onmogelijke reddingen van met name Natalie die heerlijk frank en vrij stond te spelen. Dat maakte nog meer mooie spirit. Tineke stond haar mannetje op de buitenkant, Joke scoorde met afwisselende harde aanvallen door het midden en ook Kellie liet zien wat een spetters ze in huis heeft. Verder puike aanvallen op de rechtsvoor van Inge, bijna altijd punt. De pass kwam ook steeds beter waardoor Annemarie lekker kon opgooien of af en toe de tweede bal in het middengat plonzen. Aan het eind van de set werd het superspannend. We waren de winnaars in de rally's maar meerdere servicefouten veroorzaakten een uitstel van het einde tot daar uiteindelijk een 31-29 winst op het nieuwe telraam stond, pffff.. 

Setje drie. Annemarieke en Marjan kwamen binnen de lijnen, duidelijk was dat VCH een klein tikje had opgelopen. De invaller van D4 scoorde af en toe een mooi punt maar het was lang niet genoeg om het hele team mee te trekken. Bovendien werd de topservice uitgebreid met boem-boem Annemarieke en als een Joris Driepinter werden samen met Inge en Natalie mooie puntenreeksen gemaakt. Jet kwam in het veld en vrolijk, geconcentreerd en gedecideerd ging de equipe voort tot een 25-10. 

Voor de belangrijke laatste set was het zaak de kop er goed bij te houden. De groengele equipe hield wel steeds een kleine voorsprong maar hier en daar pakte VCH puntjes mee door wat groengele foutjes. Het lekkere spel en enthousiasme had de overhand en de ladies gaven het niet meer uit handen. Met 25-12 werden de vijf punten veilig gesteld. 

Hoe staan we er nu voor? Nog steeds derde op één puntje onder de nummers 1 en 2 die sinds gisteren gelijk staan. Koploper Roda, onze maten uit Amstelveen moeten het laatste stuk helaas doen zonder spelverdelers en ze verloren gisteren met 3-1 van de nr 4 VHZ. Stand: Roda 20-83, VCH D4 20-83, D2 20-82, VHZ 19-72. Roda ziet nog de nummers 8 en 10, VCH de nummers 4 en 8. Vrijdag 9 april volgt voor D2 de nr 11 en een week later de nr 12.

Deze keer een professionele fotoreeks! Zie meer in het fotoalbum. Sven bedankt, erg leuk!!

Bron: mi



Naar het overzicht