MC1, 2021-2022

Op een mooie avond heet de toekomst verleden tijd
27 april 2010

Op een mooie avond heet de toekomst verleden tijd,
Dan kijk je terug op 6 seizoenen training geven.

Zo is het mij ook overkomen, of beter gezegd overkomt het mij nu.
In zes seizoenen, heren 1, heren 2, dames 2, dames 3 en JA1 getraind.
En het gevoel was en is goed.

Bij mijn overstap naar Atalante, mezelf de vraag gesteld: "Ben ik goed genoeg als trainer, voor een club als Atalante?". Dat moest nog blijken, en het bleek goed te zijn. Waar mijn kennis en kunde ontbrak, indien al aanwezig :-) werd er onderling met de teams aanvulling gegeven. Per seizoen groeiden de teams, en ik groeide mee.
Nu was er weer zo een moment van spanning, ga ik / kan ik in de promotieklasse als trainer/coach stand houden, helaas is dit niet doorgegaan, maar in essentie wel het begin van de vraag waar ik mee bezig was: "Wat is mijn uitdaging volgend seizoen?".

In het eerste seizoen merk je dat Atalante een gezellige club is, gezond fanatiek maar het clubleven wel belangrijk vindt. En zo is het al die seizoenen geweest. Hoogtepunten en dieptepunten, je beleeft ze als club.

Toen ik zo zag staan, dat ik zes seizoenen training heb gegeven, was ik verrast, het voelde niet zo. Ik had niet in de gaten dat ik al zo lang bij Atalante was. En dat vind ik een goed teken, ik heb het naar mijn zin gehad. Een hele dinsdagavond volleybal trainen, sommige seizoenen donderdagavonden erbij, een extra beach training, het was leuk om te doen, en de tijd vliegt.

Nu na zes seizoenen, kom ik tot de conclusie, dat het vernieuwende effect als trainer hard afloopt. Je komt in een "ons kent ons" situatie. De spelers kennen je te goed, weten wat je bedoelt of niet bedoelt. Het wordt een herhaling van zetten. Het wordt misschien 'te' gezellig.

Jammer vind ik het wel dat er nog geen opvolger is. Het is goed om te veranderen, het is beter om een opvolger te hebben. Ik hoop zo dat er een trainer gevonden wordt die voor Atalante de groei kan voortzetten. En als je als trainer een leuke fanatieke club zoekt die in de wedstrijden tot het gaatje wil gaan, maar daarna net zo gezellig een biertje pakt in de bar tot in de late uurtjes, dan is het zeker de moeite waard om eens bij Atalante te kijken. En mocht je als trainer nou willen werken aan een gezonde volleybalbasis bij de jeugd, pak dan JA1 en JB1 ook mee, het zit er wel in, maar ze doen goede pogingen om het te verbergen.

Wat ga ik doen?
Ik ga bij mijn oude club (SetUmUp) een jong team dat net gepromoveerd is naar de derde klasse trainen, om in 1 รก 2 seizoenen te promoveren naar de tweede klasse.

Gelukkig is jullie website up to date dus kan ik goed op de hoogte blijven van Atalante's wel en wee.

We zien elkaar.
Erik Raket