Scholentoernooi 2014

Vinkeveense plassen 2

Laatste kans Oranje mannen EK 2011 kwalificatie
14 augustus 2010

Nadat de Oranje volleybalmannen eind mei kwalificatie voor het EK van 2011 net misliepen, zal de ploeg van Peter Blangé op zondag 12 september in Rotterdam alles op alles zetten om kwalificatie voor het EK van volgend jaar af te dwingen. Estland is de te kloppen ploeg. In twee wedstrijden, één uit en één thuis, moet de laatste kans op een EK startbewijs worden gepakt.

Oranje speelt op 4 september eerst uit in Estland, waarna op 12 september om 14.00 uur in het Rotterdamse Topsportcentrum de kwalificatie moet worden binnen gehaald. Het continentale kampioenschap wordt volgend jaar in Oostenrijk en Tsjechië gespeeld.

Vanaf 2006 stonden Nederland en Estland vier keer tegenover elkaar. In de European League van 2006 werd twee keer met 3-0 gewonnen. Ook tijdens het WK Kwalificatietoernooi eind mei 2009 in thuishaven Rotterdam ging Oranje er met de volle winst vandoor.
De laatste ontmoeting was op 4 september vorig jaar, waar Nederland op het EK in Turkije met 3-1 (27-29, 25-19, 25-18, 30-28) van de mannen uit Estland won.

Wie getuige wil zijn van Nederland-Estland kan kaarten bestellen via www.volleybal.nl (knop EK Kwalificatie heren). Peter Blangé en zijn mannen hopen weer op volle, enthousiaste, oranje tribunes. Kom daarom naar het Topsportcentrum en schreeuw de volleybalmannen naar het EK!

Bron: http://regios.nevobo.nl/index2.php?pid=1616&taalkeuze=1&newsid=3114