Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Dames 2

Dames 4

http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Nummerdor en Schuil naar finale EK
15 augustus 2010


Het is Reinder Nummerdor en Richard Schuil gelukt de finale van het EK beachvolleybal te halen. Ze strijden dan voor hun derde Europese titel op rij. Nadat alle poulewedstrijden werden gewonnen bleken ze ook te sterk voor Laciga M./Bellaguarda uit Zwitserland in de eerste ronde. Vervolgens versloegen ze Heyer/Heuscher en Plavins/Smedins. Alle drie de wedstrijden gingen met de nodige moeite naar onze landgenoten, het werden allen driesetters. Toch is de derde finaleplek op rij een unieke prestatie.


Vier Nederlandse teams begonnen woensdag aan het EK Beachvolleybal 2010 in Berlijn. Ondanks de Europese titel van vorig jaar zijn Schuil en Nummerdor als negende geplaatst in Berlijn. Dit komt doordat het team samen weinig heeft kunnen spelen door de vervelende liesblessure van Nummerdor. Bij zowel de mannen als de vrouwen strijden 24 teams om de Europese titel.

Dames
In het vrouwentoernooi doen Keizer/van Iersel (3) en van der Hoeven/van der Vlist (17) mee. Madelein Meppelink is gelukkig op tijd hersteld van haar lichte blessure en is samen met Marloes Wesselink als negende geplaatst.

Het is Sanne Keizer en Marleen van Iersel niet gelukt het podium van het EK Beachvolleybal in Berlijn te halen. Ze verloren in de halve finale van het ontketende duo Goller en Ludwig uit Duitsland. Het werd 21-18 en 21-14. Goller en Ludwig pakten later ook de Europese titel. Ze wonnen eerder al eenvoudig van Wesselink en Meppelink en gaven nog geen set weg tijdens het hele toernooi. Keizer en van Iersel sloten een goed toernooi toch een beetje teleurstellend af met het verlies in de troostfinale tegen de zusjes Nystrom uit Finland. In het kielzog van Keizer en van Iersel deden Marloes Wesselink en Madelein Meppelink het erg goed met een vijfde plek als resultaat. Daarmee laten ze zien dat ze tot de Europese top behoren.

Om 15:15 vanmiddag spelen de mannen de finale, te zien op laola1.tv.
http://bit.ly/aDlQPK

Bron: http://www.volleybal.nl/index2.php?pid=177&taalkeuze=1&newsid=3729Naar het overzicht