Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Dames 4

Vinkeveense plassen 2

Start nieuwe seizoen Atalante
19 september 2010


Deze week beginnen de volleybalwedstrijden weer en Atalante komt uit in de competitie met 6 dames-, 4 heren- en 4 aspirantenteams. Een speciaal mooi nieuwtje is wel dat het heren vlaggenschip dat vorig seizoen als tweede eindigde en de P/D promotie boot net miste, toch de kans kreeg te promoveren. Begin september viel een plek vrij door terugtrekking van een ander team en gretig pakten de A-side mannen deze kans aan, Erik Verbruggen voorop. Na 6 jaar zijn de mannen dus weer terug in de promotieklasse. Naast Erik zijn de vertrouwde gezichten te zien van Bas van der Lubbe, Robert Hardeman, Frans Roos, Sven Pothuizen, Leonard de Jong en Martijn de Vries. Een zeer geroutineerd team dat aanstaande vrijdag 24 september direct duelleert met de kampioen uit de eerste klasse, een zeer spannende start dus. Het tweede Rabobank team traint samen met de heren van 1 en wist zich vorig seizoen op eigen kracht knap te handhaven in de tweede klasse. H3 en Electroworld H4 spelen beiden in de derde klasse en komen elkaar direct aanstaande vrijdagavond al tegen.

Bij de dames verschijnt dit seizoen een team extra aan de meet. Niet 5 maar 6 teams konden geformeerd worden door doorstroom van de jeugd en wat nieuwe aanwas. Hoge verwachtingen zijn er wel voor dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, dat al jaren in het linker rijtje van de promotieklasse opereert. Met twee nieuwe leuke aanvallers erbij, Daniëlle van der Horst en Jana Chatmuchova, hebben de groengele vlaggendragers in de bekerwedstrijd op 14 september al laten zien een flink dobbertje te kunnen vechten. Door de 3-2 winst bekert de ploeg van trainer/coach Sjaak Immerzeel verder. De andere niet onbekende spelers van D1 zijn: Nancy Lijten, Suzan Heijne, Irma Schouten, Marleen Sondermeijer, Mirjam van der Strate, good old Loes Kuijper en kersverse Carin van Kouwen. Het tweede Haaxman team redde het net niet terug te komen in de eerste klasse en speelt wederom in de tweede klasse. Team Creavorm 3 speelt derde klasse en is de jonge belofte met 4 jonge meiden aangevuld met 3 aspiranten en 2 dames uit de geroutineerde garde voor de inspiratie. Ook de gezellig teams 4, 5 en 6 spelen derde klasse en herbergt flink wat routine en volleybalplezier. Wie van de 4 de beste kaarten heeft zullen we half april gaan zien.

Vier teams ballen bij de aspiranten. De jongens A (17-18 jr) spelen in een nieuw district, een flinke uitdaging voor dit veelbelovende leuke team dat aan de vooravond staat van een mooie carrière bij de senioren. De B aspiranten (15-16 jr) groeien letterlijk en figuurlijk en gaan onder leiding van coach Robert weer een flinke stap verder maken. Op een verrassende tweede plek eindigde de C mix (13-14 jr) vorig seizoen in hun eerste jaar bij de aspiranten en deze ambassadeurs van mooi technisch samenspelen gaan weer graag mooie combi’s laten zien. Alweer een nieuw team dit seizoen dat van de mini’s doorkomt, de meisjes C, met vele leuke talenten. Van 4 naar 6 spelers in het veld en nu ook spelend op de thuisvrijdag in het voorprogramma van de andere Atalanteteams.

De jongste kids (6 tot 12 jarigen) spelen bij de mini’s en we starten met 5 miniteams. Een keer in de maand spelen ze een toernooi, de eerste is op zaterdag 9 oktober in de Bankras in Amstelveen. Voor de groep van 6-7 jarigen zoeken we nog leuke jongetjes. Drie keer kun je gewoon eens meeballen op de vrijdag in De Boei van 17:45-18:45u en kijken of je het leuk vindt. Mail naar Nancy Lijten (jeugdvoorz@vv-atalante.nl) voor meer informatie. Op de site houden we de data up to date met verslagen en ander cluballerlei. Neem eens een kijkje op www.vv-atalante.nl!

Bron: voor de lokale mediaNaar het overzicht