Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1

D3 hop hop hop hop hop hop hop hop hop hop hop...
02 oktober 2010


Dan zet je je jarenlange opgebouwde volleybalspelletje aan de kant, want je gaat een jaartje 'bouwen' en 'inspireren' met de jonge dames, dé talenten van de club. En het is echt wel leuk. Goed het is behoorlijk anders, na 30 jaar ervaring weet je ongeveer wel hoe je maten een balletje slaan en wanneer ze welke bal nemen. Bij D3 is dat weer even opnieuw aftasten. De ruime set-ups worden soms ineens door een ander geslagen of teamgenoten schieten ineens schielijk langs je heen om jouw pass over te nemen. Veel verrassende dingen. Allemaal best mee om te gaan maar dan dat constante hophophophophophop om je oren. Gék word je ervan...In deze tweede wedstrijd ging het alweer beter dan de vorige. De zeer geroutineerde dames van KDO gaven in het begin goed partij en er waren aardige rally's. Naarmate de wedstrijd vorderde hophophophophophophophophophop bleek wel dat de jongedames een mega knappe service in huis hebben, Xuee en Tanja voorop, waardoor menig puntje op het telbord draaide: 12-25 winst. 

In de tweede set bleven de dames uit De Kwakel lange tijd vooruit lopen. Het was met name de service die het in deze set juist zwaar liet afweten, er waren veel servicefouten en dus geen punten voor de thuisploeg en wel mooie cadeautjes voor de gasten. Met 22-25 werd de set verloren. 

In set drie werden alle zeilen weer bij gezet, HOPHOPHOPHOPHOPHOPHOPHOP ook al begon deze rommelig. Helemaal toen de eerste service van de set (maar wel de enige hoor) zwaar fout door de quasi coach in het net werd gesukkeld. Nou lekker dan. En coach Wim (van D5) kraaide nog wel het hardst iets over een mooi voorbeeld... Ook een aantal vakfouten ontgingen scheids Jan niet, lekker bezig zo... Maar het spel kreeg z'n draai, door solide passes van Jamie, toch wel een van de top passers, kon Denise ruim aangespeeld worden en lekker vrij uit over het net meppen. Mariska was als altijd alert, netballetjes achterover en passes in het achterveld, geen probleem. Nivja liet een aantal geweldige reddingen achterin zien en ook een lekker blok aan het net. En Lisa scoort echt gewoon alle ballen via het midden. Na een flinke achterstand kwamen we zo bij 15-15 toch weer langszij en hophophophophohophophop konden een setwinst van 25-18 noteren. 

De laatste set ging erg makkelijk. Vooral het serveren ging weer als een speer. Tanja heeft natuurlijk de hardste klapper in huis, in de service, bij het net maar ook op de 3m rammelt ze 'm lekker door. En dan werd ontdekt dat Xuee op de diagonaal best heel goed scoort, ze werd er zelf stiekum ook wel enthousiast van, toch? Ja en met Inge natuurlijk af en toe even de snelle aanval midden of buiten zussen... het werd 25-13. 

Volgende wedstrijd neem ik een extra paar knietjes mee, eens kijken of die hoofd-hoppers Maris en Lisa die willen eten... :)

Bron: miNaar het overzicht