Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


MC1Derde vijfpunter voor Haaxman D2
10 oktober 2010


Vrijdag 8 oktober speelde de Haaxman ploeg haar 3de wedstrijd tegen Spaarnestad D8. Dit keer met wel 10 spelers aan de meet (net echt) enkel volgende keer wel genoeg shirts meenemen dan.. Naast de basis 7 waren Inge, Annemarie en topper Daniëlle van D1 van de partij. En, het was première voor Jet die na de rottige rugblessure eindelijk weer in de vierkante ring mocht. De eerste set startte fanatiek. Er werd hard gewerkt, het meest nog wel door Jet die de ietwat onnauwkeurige passes moest belopen. In de ranglijst stond de Haarlemmer ploeg een na laatste en dat dat nog niet alles zegt na 2 wedstrijden was gezien. Geconcentreerd speelden de dames door tot 25-15 winst. 

In de tweede set kwamen Inge en Annemarieke in het veld voor Joke en Marjan. Het maakt dit seizoen helemaal niets uit dat er dan even meer middens of buitens in het veld staan, iedereen is flexibel om op welke positie dan ook een rondje mee te draaien. Ook hier was het aan het begin van de set toch een beetje achter de punten van de gastploeg aanlopen maar allengs werd het hele spel beter en werd 25-17 een feit.   

Marjan en Joke kwamen weer terug voor Debbie en Tineke en zetten met Daniëlle die aan het eind van de tweede set was ingewisseld het derde bedrijf voort. De pass was inmiddels gewoon steady te noemen en Jet kon de verschillende aanvallers soepeltjes bedienen. Met 25-11 was het klaar. Ook de laatste kon Jet wel aan (met zo'n mooie pass) en deze werd vrij simpel met 25-10 gewonnen.

Met deze derde volle winst op rij staan de Haaxman dames aan kop, twee punten los van de nog steeds wel gevierde vrienden van Roda. Dit is het tweede seizoen dat D2 probeert terug te komen in de 1e klasse. Vorig jaar lukte dat nét niet, we beginnen nu in ieder geval beter door niet hier en daar een setje te laten liggen, tot nu toe.. De volgende 2 wedstrijden zijn tegen twee geduchte teams van VCH en VHZ. Met grote interesse gaan we het beleven.  

Bron: miNaar het overzicht