Opnieuw 5 punten voor Haaxman D2
23 oktober 2010

Vrijdag 22 oktober speelde de Haaxman equipe opnieuw een wedstrijd tegen een topper van vorig seizoen. VHZ eindigde toen vierde, kort achter de derde plek van de thuisploeg. VHZ moest het dan wel doen zonder vaste verdelers, bij Atalante was Jet Feddema er niet maar de gezusters Bakker waren wel van de invalpartij.

Toch een ietwat gespannen startte de eerste set. Daardoor ging niet alles vlekkeloos en dat zorgde er voor dat de ploegen dicht bij elkaar bleven. De dames uit Nieuw Vennep hadden de Vinkeveense achilleshiel goed onthouden en scoorden een paar maal slim in het middengat. De service van de thuisploeg was daarentegen sterk en zorgde voor flink wat punten en uiteindelijk opluchting (25-19).

De tweede set speelde vrijer, de patronen kwamen er beter in. Ondanks dat vooral Annemarieke 100% op de buitenkant stond te scoren (langs of gewoon door het blok) hadden de Vinkeveners in het algemeen moeite om de bal slim neer te leggen. Er werd hard gewerkt en in de tweede helft van de set werd het spannend toen de Nieuw Vennepers dichtbij kwamen. Op 23-20 nam Inge een time-out en dat hielp: 25-20.

Met twee sets in het voordeel begin je toch lekker aan de derde set en dat liep dan ook als een trein. Er werd keurig gepasst en bij 'rare' ballen buiten het patroon was de reactie allert en pittig. Er kwamen meer speciale afspraakjes aan bod, 3 meter aanvallen of een kort balletje achterover fleurden de boel nog meer op. Het was heppy-de-peppy go-with-the-flow en alles zat mee. De vrolijke trein ging op sneltreinvaart voort tot station 25-11.

De laatste set ging ook lekker, meer gelijk op. Bij 17-17 was er een time-out en daarna richtten de dames zich geconcentreerd op het laatste deel dat  met 25-19 werd uitgemaakt. Door deze vijfpunter staat de Haaxman ploeg florissant op plek 1, vier punten los van Spaarnestad D5 dat op 24-11 naar Vinkeveen komt, daarna volgt de nummer drie Roda.