Atalante geeft les op Vinkeveense basisscholen
31 oktober 2010

Vanaf maandag 1 november start de marathonserie met maar liefst 8 dagen van volleyballessen op de drie Vinkeveense basisscholen De Pijlstaart, De Schakel en de Jozefschool. Verschillende trainers van de Nederlandse Volleybalbond komen naar Vinkeveen om de kinderen van groep 3 t/m 8 tijdens de gym volleyballes geven in De Boei.

Iedere groep krijgt twee keer les en per groep wordt op verschillende niveaus gespeeld. De jongste kinderen van groep 3 en 4 spelen met serveren, vangen en gooien. Bij de wedstrijden draaien ze een plekje door, iedere keer nadat ze de bal over het net hebben gegooid. Dat maakt het voor deze kids erg levendig. Het middenniveau (groep 5-6) leert het onderhands en bovenhands spelen erbij doordat ze de eerste bal niet vangen maar spelen naar een teamgenootje. Deze gooit de bal vervolgens over het net en dan draaien ze weer een plekje door. Voor groep 7 en 8 lijkt het spelletje al heel veel op het normale volleybal. Ze spelen netjes in drieën, maar de tweede bal mag nog gevangen worden. De kids hoeven bij dit niveau niet meer door te draaien en alleen door als een team samen te spelen kun je punten verdienen.

Na 2 weken van lessen volgt het befaamde Aparts Scholentoernooi. Dit jaar alweer voor de achtste keer! Naast Aparts krijgen we ook financiële steun van de Rabobank (Rabo Dichtbijfonds), de gemeente en de NeVoBo; zonder deze partijen zou het niet mogelijk zijn een dergelijk evenement op te zetten. De eerste paar jaar werd het toernooi gespeeld op één woensdagmiddag, inmiddels is het uitgegroeid tot een grote gezellige happening en wordt het op 2 woensdagmiddagen na elkaar gespeeld. Dit jaar op 17 en 24 november, vanaf 13:00 uur. Ouders, familie en vrienden zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken en aanmoedigen in De Boei!

Zie voor de gymlesuren: http://www.vv-atalante.nl/activiteiten.php?id=156
Foto's van dag 1 (groep 6 Pijlstaart): http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=191

Bron: mi