Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Dames 2Mooie tweede minidag in IJmuiden voor Atalante
07 november 2010


In de middag van zaterdag 6 november was de tweede minidag van dit seizoen en 4 miniteams van Atalante deden mee. De Muppets speelden op niveau 4 waarbij de eerste bal altijd gepasst wordt, de tweede gevangen en opgegooid voor maatje 3 die de bal over het net speelt. Vorig toernooi deden de Muppets het al goed en werden ze tweede. Deze middag speelden Ivar, Kimo, Paula, Marit, Jaco en Marc ook weer erg sterk. Het samenwerken ging heel goed, opgooien was netjes zodat ze de derde de bal ook mooi over het net konden spelen. Echt supergoed gespeeld! Maar, door een verkeerd opgeschreven uitslag tegen Velsen zijn de Muppets tweede geworden, maar eigenlijk dus 1e! Top gedaan.De Ukketoppers spelen sinds dit seizoen voor het eerst op het zelfde niveau 4 als de Muppets. Dus niet meer alleen vangen en gooien en af en toe een onderhandse bal. Vorig toernooi hadden ze nog veel moeite om de verschillende nieuwe onderdelen onder de knie te krijgen, maar langzamerhand beginnen ze in het spelletje van dit hogere niveau te groeien! Vorige keer verloren ze nog alle partijen maar dit toernooi wonnen Leonie, Roos, Chanel, Noa en Lucia een paar sets en werden derde. Een duidelijke stijgende lijn, goed gespeeld meiden en op naar volgend toernooi!

Het jongere team met de Mega mini’s speelt op niveau 3. Ook zij hebben een stap omhoog gezet en hadden vorige keer ook alles verloren. Maar de maatjes Maaike, Judith, Anouk, Jade, Mark en Lisanne kunnen al zeer mooi passen en duiken en hebben in IJmuiden toch mooi wat setjes gepakt. Vooral in het tweede deel zag je dat de megasterren steeds slimmer gingen spelen en de gaatjes bij de tegenstander goed wisten te vinden, een derde plaats, goed gedaan!

De Ministars kwamen in het laatste blok aan bod. Het zeer enthousiaste team met Thalita, Fay, Nikki, Isabel en Eva heeft erg hard gewerkt. In het begin was het af en toe onduidelijk wie welke bal moest spelen, na aanwijzingen van de coaches ging het gelijk een stuk beter. Ook het serveren ging als een trein, maar ze troffen 'n pittige poule en hebben enkel de laatste set gelijk gespeeld. Een vierde plaats maar ondanks dat, complimenten voor de bevlogen inzet van deze sterren, mooi om te zien!

Bron: miNaar het overzicht