Vinkeveense plassen 2

D1 wint alweer!
21 januari 2007

Afgelopen vrijdag 19 januari werd de wedstrijd tussen Atalante dames 1 en Omniworld dames 2 gespeeld. Deze wedstrijden stonden in de voorgaande jaren garant voor spektakel. De heenwedstrijd was echter op zeer overtuigende manier door de Vinkeveense dames gewonnen. Van onderschatting was echter geen sprake…

…Toch begonnen de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman lichtreclame tamelijk mat aan de wedstrijd in de eigen Boei. Door een aantal goede serviceseries aan het einde van de set werd toch nog relatief makkelijk gewonnen in de eerste set ondanks het gebrek aan overtuigende aanvallen.

Een peptalk in de pauze tussen de twee sets van coach Johan hielp om de dames weer op scherp te krijgen zodat er niet onnodig met punten werd gemorst. De Vinkeveense dames schoten dan ook werkelijk uit de startblokken. Binnen mum van tijd stonden de dames op zeer grote voorsprong door, zoals zo vaak dit seizoen, zeer goed serveren. Maar ook de goed geplaatste tweede ballen van spelverdeelster Nancy Schockman en de harde middenaanval van Marleen Sondermeijer hielpen mee de set met zeer groot verschil in het voordeel van de Atalante dames te beslissen, 25-9

Door de zeer eenvoudige overwinning in de tweede set lieten de Vinkeveense de teugels een beetje vieren. Hierdoor kregen de dames van Omniworld de kans om terug te komen in de wedstrijd. Iets wat voornamelijk de routine aan de Almerense zijde zich niet een tweede maal liet zeggen. Met hernieuwde krachten bleven de Omniworld dames tot het einde van de set dicht bij. Het grote verschil in ervaring besliste de set in het voordeel van Atalante, 25-22.

In de veldwisseling werden alle hoofden weer dezelfde kant op gezet en vanaf het begin was iedereen weer scherp en alert. Met een grote serie goed geplaatste services van Nancy Schockman, Irma Schouten en Mirjam van der Strate werd een ruime voorsprong genomen. Zo groot zelfs dat voor de tweede keer deze wedstrijd jeugdspeelster Kellie Boxce de kans kreeg haar talenten te laten zien. Aan het einde van de set kreeg Omniworld nog een aantal punten maar Atalante was op tijd weer bij de les en zo werd de vierde set ook met winst afgesloten, 25-15

Ondanks dat het spel soms wat te wensen overliet werd ook deze wedstrijd weer omgezet in een 4-0 overwinning. Net over de helft van het seizoen kan toch zeker worden geconcludeerd dat de dames bezig zijn met een zeer sterk seizoen waarin alweer de negende 4-0 overwinning kon worden bijgeschreven. Hierdoor staan de dames op dit moment 11 punten los van de achtervolging. De volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen Smashing ’72 in Diemen, een team wat op dit moment de laatste plek op de ranglijst inneemt.

Bron: Inge V