Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014

Avital clinic mei 2009

MC1 Kampioen

Overtuigende 4-0 voor Haaxman D2
23 januari 2011


In een volle gezellige Boei speelden de dames van 2 gesponsord door Haaxman lichtreclame vrijdag 21-01 de eerste wedstrijd in de return ronde tegen Oradi D1 uit Aalsmeer, de oude club van Debbie. Annemarieke was afwezig alsook Debbie. Inge (vooralsnog speler bij D3) was staande bij voor eventuele calamiteiten. Jong talent van de nieuwste generatie Mariska (D3) maakte haar eerste opwachting in dames 2.

In de eerste set startten Marjan en Joke op het midden, Natalie en de Tinekes op de buitenkant, Annemarie (D3) in de verdeling en Jet diagonaal. De eerste servicebeurt zorgde gelijk voor een mooie voorsprong en gecontroleerd werden de 1-2-3-tjes gespeeld. Het Vinkeveense team speelde als een geroutineerde geoliede machine en reageerde flexibel bij afwijkende ballen, het liep op rolletjes totdat een 25-8 op het telbord stond. In set twee bleef de zelfde opstelling staan. De patronen bleven lekker draaien en verschillende leuke aanvalscombinaties werden uit de kast gehaald, Marjan had bv een lekkere poeiert op een korte set-up achterover en ook de middenaanval was lucratief, vooral de korte balletjes net over het middenblok scoorden 100%. Het spel kabbelde ontspannen en aandachtig voort zonder al te veel problemen. De Aalsmeerse dames hadden er niet al te veel van terug en al rap stond een 25-11 op de teller.

In de derde set maakte Mariska haar entree. En dat ging haar goed af, de routine om haar heen zorgde ervoor dat ze haar puntjes aan het net lekker kon meepakken en ook in de verdediging zeer alert reageerde. Jet had de verdeling overgenomen, Annemarie speelde door op de diagonaal. Het spel ging gedecideerd verder zonder al teveel strubbelingen, af en toe was er een mooie spelversnelling en dan reageerde de tweede groengele damesploeg waakzaam en schakelde een tandje bij waar nodig (setstand 25-14). In de laatste set kwam Tineke terug in het veld op de diagonaal, Annemarie verhuisde naar de buitenkant. Ondanks dat het beste spel van de Aalsmeerse dames was geweest, hadden de Haaxman dames dit laatste bedrijf wat moeite om de eigen foutjes te voorkomen en voorbij Oradi te streven. De eindstand was closer dan de drie eerste sets: 25-15. Al met al zijn de dames weer een klein stapje dichter bij de versteviging van de nr 1 positie, momenteel 9 punten los van de eerste volger. Spaarnestad (7e) staat maandag 24-01op de agenda, op 4 en 11 februari volgen de spannende VCH (5) en VHZ (2). (De nummers 2 en 3 spelen vrijdag 28-01 tegen elkaar, ook interessant..)

Bron: miNaar het overzicht