Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën


Vinkeveense plassen 2



D2 holadijee
19 februari 2011


Koploper Haaxman D2 speelde vrijdag 18 februari tegen het vorig seizoen gepromoveerde SAS D3 (11e) uit Uithoorn. De dames van D2 willen graag weer terug naar de 1e klasse waaruit zij twee seizoenen terug gedegradeerd zijn. De basis equipe bestaat nochtans uit 6 spelers, voor verdeler Jet spande het er even om of ze met de nek/rugklachten wel kon spelen. D3 verdeler Xuee Lont wilde met plezier invallen en ook ander D3 talent Tanja van Eijk was van de aanvalpartij. 
Annemarie (D3) zou alleen in actie komen indien echt nodig en is net als vakantieganger Inge nog steeds niet vastgespeeld in D2.



Jet verdeelde de ballen in de eerste set onder middens Joke en Marjan, diagonaal Annemarieke en buitens Natalie en Tanja. Het Vinkeveense team had weinig moeite en met 25-12 was het eerste bedrijf een feit, een aantal eigen servicefouten had ook wel meegeholpen.  

In set twee kwam Xuee in de verdeling en Joke wisselde plek met Debbie, die haar laatste wedstrijd van dit seizoen speelde ivm een mooie verre vakantie. Het draaide soepeltjes door, de introducés werden door het Waverveense geroutineerde banktrio aangestuurd en aangemoedigd. Ondanks de vrij ongelijke strijd was het leuk voor de jonge makkers om ervaring op te doen. Xuee deed het erg goed en was zichtbaar aan het groeien in de wedstrijd, ondanks dat het niet meevalt voor een verdeler om in een nieuw team prettig tailor made op te gooien. Bij 25-9 was het gedaan.
Vanwege de verbeterde setstand bleef de formatie staan en balde lekker verder. Op de buitenkant stond Tanja heerlijk aan te vallen. Het gaat haar super makkelijk af en er is nooit gemauw als de bal iets korter, lager, hoger of scherper komt, alle soorten spettert Tanja hard en schijnbaar moeiteloos het andere vierkant in. Precies zoals een goede buitenaanvaller hoort te zijn, wat een talent! Het werd 25-10. In de laatste set kwam Joke terug in het veld voor Marjan en die set werd met 25-11 afgerond. Het was geen lekkere strijd maar wel leuk om de nieuwe generatie aan het werk te zien. Op 11 maart is de volgende partij tegen de hekkensluiter en daarna volgen op 18-3 en 21-3 de spannende nummers 2 en 3. (Ook interessant: op 7-3 spelen de nrs 2 en 3 tegen elkaar). 

Bron: mi



Naar het overzicht