Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën
http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal





Weer fiks duel D2 tegen taaie maten van Roda
22 maart 2011


Op de eerste lentedag van 2011, maandag 21-3 speelde de Haaxman equipe tegen de makkers van Roda in Amstelveen. Het was een soort van de day after de puike wedstrijd van de nr 1 tegen de nr 2, een spannende mooie close call waarin de thuisploeg vrijdags won van Spaarnestad D5 met 3-1. De groengele ploeg was 7 vrouw sterk, gelukkig was Annike al tijdig ingepland om mee te spelen want Annemarie was kort tevoren uitgevallen ivm een klein huiselijk ongelukje met haar favoriete mooie blauwe (ex) glaswerk. 




De eerste set startte direct op achterstand, de Vinkeveense ploeg was net als de vorige wedstrijd niet direct op scherp. De dames van Roda hadden een zeer taaie verdediging, het was lastig om een stukje vloer te vinden. Bovendien speelden ze meer foutloos en de Haaxman dames hadden moeite om voorbij te komen. Tegen het einde kwam het goede doorpakken pas en zeer nipt werd met 24-26 gewonnen.

In de tweede set was een zelfde strijd te zien. Het verschil op het scorebord beperkte zich tot zo'n 2 punten, wel steeds in het nadeel van Atalante. Maar spannend dus! De pass werd allengs stukken beter dan in het eerste bedrijf, de dames kwamen op stoom. Het afmaken bleef echter uit en de scherpte die vrijdag zo aanwezig was, zorgde nu voor net iets te veel eigen foutjes, 25-21 verlies. 

Annike kwam de ploeg versterken en haalde haar complete oeuvre uit de kast: lastige services en aanvallen en ook verdedigend werden onmogelijke ballen van de vloer geplukt. En alles altijd met heerlijk veel inzet. Een talentvol toppertje, heel fijn hoor! Deze set was het -eindelijk- Atalante dat steeds een schrappie (of flappie :)) voor liep op de Amstelveense gasten, 19-25.

Setje vier, de winning team bleef staan en de strijd was weer helemaal aan vanaf het begin. Het ging over en weer. Atalante leek de Roda verdediging beter te kunnen doorgronden maar Roda bleef minstens zo taai scoren met hier en daar iets te veel schoonheidsfoutjes bij de gastploeg: 26-24 winst voor de thuisploeg. 

Dan dat stomme korte setje 5. Joke was weer terug op de middenaanval en scoorde solide de meeste punten. Maar het was niet genoeg en met 16-14 ging de Haaxman ploeg bietenbrug op. Dat was een beetje een afknappert maar zoals een groot deskundige het in het gastenboek meldde, als het dan toch zo moet zijn, dan het liefst tegen Roda. Verder maakte de erg sympathiek geste met de champagne en medailles en de enorme zak met paaseitjes weer een hoop goed.
En ze smaken goed! :) Sjaa.. wat anders moet je ook doen.. zo tijdens een trainingsavond op de bank... Maarrrr minus deze twee 'testcases' blijft er meer dan genoeg over voor volgende week vrijdag, dan spelen de dames tegen de nr 8 SAS (21:00u), 4 punten zijn nodig om...........      

1          Atalante DS 2          19-86      69-9                            
2          Spaarnestad DS 5    19-75      62-18 

Bron: mi



Naar het overzicht