Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Vinkeveense plassen 2Atalante D3 wint van nr 3: door naar P/D!!!
18 april 2011


De laatste competitiewedstrijd van jong D3 gesponsord door Creavorm Meubel en Interieurmakers was alweer tegen een spannende tegenstander uit het top 4 rijtje. Na vorige week flink verloren te hebben van de sterke koploper Martinus D2 was de laatste kans om nog te kunnen promoveren door de tweede plek te handhaven en zich te plaatsten voor P/D wedstrijden. De nummer drie VHZ D2 uit Nieuw Vennep stond slechts 3 punten achter en minimaal 2 sets moesten gepakt worden. In de eerste thuiswedstrijd werd nog met 3-2 verloren. Omdat Tanja van Eijk twee wedstrijden eerder uitgevallen was ivm een blessure was Ingeborg Verweij wederom van de partij.In de eerste set begon het geroutineerde trio Ingeborg Verweij, Inge en Annemarie Bakker aangevuld met een jonge garde met Mariska van der Spoel, Lisa Beijer en Nivja Bartman. Het was even aftasten wat VHZ te bieden had en er waren direct al leuke rally’s. Maar de Vinkeveense draai werd snel gevonden, nog niet alles keurig netjes maar het team was alert en geconcentreerd en er werd goed samen gespeeld: 16-25.

In set twee kwamen talenten Xuee Lont, Jamie Theijsmeijer en Denise van der Laan in het veld en zonder in groot gevaar te komen balden de dames door. Ingeborg spoorde het team aan vooral alert en pittig te ballen en dat resulteerde in een 20-25 overwinning waarmee de tweede plek was veilig gesteld. In het derde bedrijf kwam Mariska terug voor Ingeborg en de 6 ‘young ones’ konden de klus netjes klaren: 18-25. De druk was van de ketel, de jongedames speelden steeds beter en zekerder en zo werd ook setje vier werd met de zelfde formatie uitgespeeld, 21-25.

Op woensdag 27 april spelen de dames tegen de nummer 10 uit de tweede klasse, V.V.O. uit Ouderkerk. De wedstrijd is op neutraal terrein om 19:15 in de Beyneshal in Haarlem. Beide teams gaan natuurlijk alles op alles zetten om de plek in de tweede klasse te pakken cq behouden. Ook de mannen van Atalante H3 hebben de tweede plek weten te bereiken en spelen eveneens op woensdag 27 april. Zij spelen  twee P/D wedstrijden, tegen een nummer 2 uit een ander rayon en tegen de nummer 10 uit de poule van H2. De eerste wedstrijd is om 20:30 en de tweede direct daarna om 21:45.

PS: Door tijdgebrek geen tijd deze keer om lolliger te schrijven, in stukjes voor de lokale media en eigen site zitten die nuances meestal wel. Denk ik dan.. Maar voor de ingewijden toch nog een leuk eindje: wieieieieieieuuuuwwwww!!! 

Bron: miNaar het overzicht