Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Dames 4

Vinkeveense plassen 2Moeizame start Haaxman/Verbruggen Atalante D1
25 september 2011
Afgelopen vrijdag mocht Atalante dames 1 gesponsord door Haaxman en Verbruggen de 1e competitiewedstrijd spelen tegen Gemini S D1 uit Hilversum in de Boei te Vinkeveen. Een nieuw seizoen en een sterk gewijzigd team.

     

Maar liefst 3 nieuwe speelsters waren er in het team te vinden. Het team van dames 1 met Marleen Sondermeijer, Daniëlle van der Horst (midden), Carin van Kouwen, Loes Kuijper, Mirjam van der Strate en Jana Chatrnuchova (buiten) is aangevuld met Allie Koekoek, Sandra Wiebes (buiten/diagonaal) en Xuee Lont (spelverdeelster). Ook Erik Raket stond voor een uitdaging dit seizoen als nieuwe trainer en coach. Helaas moest hij deze 1e wedstrijd alweer een beroep doen op dames 2 i.v.m. de 1e blessures (Mirjam/schouder en Carin/enkel). Jet Feddema en Annemarieke Wijnands kwamen de Haaxman/Verbruggen dames ondersteunen in de spelverdeling en op buiten.

De 1e twee sets waren vooral erg wennen aan elkaar en aan spelverdeelster Xuee. Er lag een zware last op haar schouders. De Haaxman/Verbruggen dames moesten de passes netjes brengen, zodat Xuee de ballen juist op buiten, midden of achter kon geven. Er moest in beide sets een te grote achterstand door de service- en aanvalsdruk van Gemini S weggewerkt worden, wat helaas niet meer lukte. Beide sets werden met 19-25 verloren.

In de 3e en 4e set kwam de werklust naar boven. Er werd hard gewerkt in het achterveld en met slimme plaatsballen werd de verdediging van Gemini S getest. Jet kwam nog even rust brengen in de spelverdeling en Annemarieke mocht op buiten haar harde ballen slaan. Maar helaas werd de werklust niet beloond met een punt. Met 2x 16-25 gingen ook de 3e en 4e set naar Gemini S.

Aankomende zaterdag mogen de Haaxman/Verbruggen dames aantreden in Haarlem tegen Spaarnestad D3. Misschien dat hier de 1e punten gehaald kunnen worden.

Bron: DaniƫlleNaar het overzicht