Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Avital clinic mei 2009MC1 Kampioen

Atalante D2 blijft taai doorzetten: 3-1 winst
09 oktober 2011


Vrijdag 7 oktober speelde de tweede damesploeg van Atalante tegen Spaarnestad D4 uit Haarlem. Na een eerste 2-3 thuis en een 2-3 uit, is de race in de eerste klasse spannend, uitdagend en pittig. De gast uit Haarlem had twee winstpartijen geboekt en verder was de Vinkeveense equipe helaas ietwat gehavend, verdeler Jet Feddema verrekte haar enkel in de vorige wedstrijd en Joke Ruizendaal is net weer zachtjes aan begonnen met trainen na een knieoperatie. Verder Debbie van der Hoorn op vakantie, D1 speelster Daniëlle van der Horst stond wederom deze laatste keer paraat om eventueel in te vallen. 
 


Het Haarlemse team was gemiddeld anderhalve kop groter en bracht direct een zeer hoge middenaanvalster in stelling. Lastig te blokkeren, lastig te verdedigen en lastig te omzeilen. Maar door de Vinkeveense buitenaanvallers veelvuldig aan te spelen werd de lange middenvrouw uitgedaagd op de buitenkant mee te blokkeren en dat vergde veel energie. Bovendien was er veel aardigheid te halen in de veldverdediging van de Haarlemse dames, mooi getipt door trainer/coach Erik Raket. De hele wedstrijd werd gekenmerkt door hard werken en spannende soms wat rommelige rally’s. Set 1 werd gepakt met 25-22.

Na de mooi behaalde winst bleef de ploeg met middens Marjan Fares en Annike van Kouwen, buitenaanvallers Inge Bakker en Natalie van Scheppingen, diagonaal Annemarieke Wijnands en verdeler Annemarie Bakker staan. Het ging voort met een spannende strijd, aanvankelijk iets te makkelijk gestart en bij 8-13 achter nam Erik Raket een time-out om weer even puntjes op de i te zetten. Mede door goed serveerwerk van Inge en Natalie, extra geoefend bij de laatste training, lukte dat mooi. Via 16-16 en 23-23 werd het uiteindelijk wederom een krappe overwinning: 25-23.

Tineke Vellekoop nam de plek van Annemarieke Wijnands over en de Haaxman ploeg ploegde voort. Over en weer werden punten gemaakt, een verse Haarlemse middenaanvalster had de plek overgenomen van de lange vermoeide dame en dat bracht weer nieuwe tactieken en oplossingen mee. Goed geconcentreerd werden de mogelijkheden benut en vooral Inge en Natalie waren pittige kartrekkers met scherp scorende aanvallen en mooie felle reeksen van servicepunten. Bij 19-19 gaf geen van de partijen zich gewonnen totdat wederom Atalante kantje boord met miniem verschil aan het taaie langste eind trok: 26-24. Ook de vierde set was van het zelfde kaliber, maar dit keer sloeg de meter door naar Spaarnestad (24-26) en met 3-1 werd de wedstrijd gewonnen.
Woensdag 19-10 speelt de Haaxman ploeg uit in Amsterdam.

Bron: miNaar het overzicht