Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Haaxman/Verbruggen D1 verliest op 2 manieren
12 februari 2012
Wat is er toch aan de hand met het team van Atalante dames 1? Het zit het door Haaxman en Verbruggen gesponsorde team dit seizoen niet mee. Alsof we nog niet genoeg blessures binnen het team gehad hadden, kwam er afgelopen zaterdag weer een langdurige bij.

     

Het begon allemaal al met de drukte op de wegen. De meeste dames waren op tijd aanwezig in Amersfoort om tegen Keistad D3 te spelen. Maar door iets te laat weggaan, verkeerde afslag en veel verkeer, kwamen Jana Chatrnuchova en Daniëlle van der Horst tijdens het inslaan pas binnen. Het was erg warm in de zaal, in tegenstelling tot buiten. Coach Erik Raket was er gelukkig wel en Sandra Wiebes (met krukken, maar zonder gips) was meegekomen om te assisteren en aan te moedigen. Marjan Fares en Annemarieke Wijnands hadden zelfs de wedstrijd van dames 2 laten schieten om zo volledig ingezet te kunnen worden bij dames 1. Want punten waren en blijven hard nodig.

De 1e twee sets waren nou niet echt om over naar huis te schrijven. Loes Kuijper, Jana, Daniëlle, Marjan, Marleen Sondermeijer en Xuee Lont begonnen in de basis. Het leek wel of we meer bezig waren met schaatsen en individuele acties, dan dat we een team waren. Er werd door Erik dan ook volop gebruik gemaakt van de wissels Annemarieke en Mirjam van der Strate. Maar het mocht niet baten. Deze sets gingen met 25-15 en 25-10 naar Keistad.

De 3e set leek het iets beter te gaan. Meer inzet, mooie reddingen van de grond, een aantal blokkeringen en servicedruk. Maar de dames van Keistad bleven druk houden en ook deze set ging met 25-15 verloren. De servicepass kregen we maar niet onder controle en daardoor konden we zelf geen druk zetten in de aanval. De 4e set ging in het begin gelijk op. Daarna liep Keistad iets uit. Halverwege de set werd er een blok door Daniëlle gezet aan de linkerzijde en toen gebeurde het. Marleen kwam aanzweven om een 2 mans blok te maken, kwam op Daniëlle haar voet neer, zwikte haar enkel, verdraaide daarna haar knie en kwam op haar elleboog terecht. En toen waren er nog maar 6 (van de 10). Marleen met haar knie onder de kraan, de wedstrijd verder, maar helaas konden we het niet meer goed maken. De laatste set werd met 25-16 verloren. Dus geen punten en opnieuw een speelster minder.

Marleen werd door een escorte thuisgebracht en daarna werd er met het team onder een lekker etentje in Loenen aan de Vecht nog lang nagepraat over alle malaise van dit seizoen. Het degradatiespook blijft rondwaren in Vinkeveen. Aankomende vrijdag de 17e mogen de Haaxman/Verbruggen dames om 21.00 uur aantreden in De Boei tegen US DS1. Komt u ons aanmoedigen?

Bron: DaniƫlleNaar het overzicht