Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1 Kampioen

Minidag in Mijdrecht
14 april 2012


Zaterdag 14 april, was de een na laatste minidag voor de Vinken Vastgoed mini’s van Atalante. Dit keer in Mijdrecht, met Atalante als wedstrijdleiding. Dank nog aan alle vrijwilligers die de opbouw, fotografie en/of zaaldienst hebben verzorgd!

Megamini`s                                                                                                                                 Zaterdag 14 april mochten Anouk, Lisanne, Lucia & Mark vroeg het bed uit, want zij moesten om 9 uur in de Mijdrechtse sporthal zijn. Omdat Judith en Maaike (die jarig was, lang zal ze leven, lang zal ze leven..) zich hadden afgemeld moest Lucia invallen bij dit team. Het was wel inkomen op de vroege morgen voor het eerst op niveau 6. Maar het duiken ging goed, ze hebben veel op de grond gelegen om de bal te redden! In drieën spelen is soms wat moeilijker, maar de punten worden gemaakt!  De resultaten mogen er dan ook zijn: de eerste wedstrijd hebben ze gewonnen. De tweede tegenstanders was iets beter. Door hard werken hebben ze er een gelijkspel uitgehaald. De derde en vierde wedstrijd gingen prima (dit keer gelukkig geen dip op het end), die hebben ze ook gewonnen! En hetzelfde resultaat als het vorige toernooi! Weer eerste!

Volleyknallers                                                                                                     Ook zij mochten vroeg hun bed uit, om te spelen in Mijdrecht. Het team ging met z`n vijven op pad. Ivar, Mark, Juriaan & Stefan mochten laten zien wat ze konden, en het vroeg tijdstip deerde hen niet. Met veel bovenhandse services konden ze aardig wat punten maken! Ook blokken lukte, daar hadden de tegenstanders niet van terug. Wat de tegenstanders wel goed kon was in het midden spelen waar niemand stond, de jongens misten eigenlijk de vijfde speler in het midden van het veld... Wel waren ze actief, met veel rennen en duiken hebben ze veel ballen van de grond kunnen houden. De eerste wedstrijd hebben ze gelijk gespeeld en dat hebben ze het hele toernooi vol gehouden. Alles gelijk gespeeld. Ze zijn 3e geworden.

 

Long Ladies
Eva, Annefloor, Rosalie, Noa en Jade kwamen uit in de allerhoogste poule van niveau 4. Als eerste tegen Amstelveen. Er werd hard gewerkt door de meiden en met wat advies van de kant gingen ook wat slimmer spelen in de gaatjes. De partij ging erg gelijk op en de punten werden ook verdeeld. Daarna moest er aangetreden worden tegen de Hoofddorpse formatie. Het was tot het end toe spannend, met een paar mooie smashes. Helaas de eerste set verloren en de laatste gelijk! Om in de A-poule te blijven (zou mooi zijn voor de finale dag!) moest er wel gewonnen worden… Wellicht was het wel de druk die roet in het eten gooide. Ze hebben jammer genoeg de laatste wedstrijd verloren. Dus volgende keer komen ze uit in de B-poule.

Heroes                                                                                                                       In het middengedeelte was het ook de beurt aan de Heroes om te spelen. Alyssa, Sander de Vries, Sander van Senten, Daan & Kevin mochten het gaan opnemen in de A-poule op niveau 2. Jikke was dit keer verhinderd. Er werd fanatiek gevangen en het doordraaien lukt ook goed. Ze spelen al steeds slimmer, gooien de bal in de gaatjes. Ze moeten ook weer snel op hun plek staan om de volgende bal te pakken. Af en toe een schijnbeweging tussendoor om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Het jongste team van Atalante sprokkelde aardig wat punten binnen. De eerste wedstrijd tegen Spaarnestad eindigde in een gelijk spel. Daarna tegen SAS,was het iets moeilijker deze werd verloren. Als laatste weer een gelijk spel tegen VHZ. Ze zijn 4e geworden.

Ministars                                                                                                                Ook de Ministars speelden in het midden programma. Valerie, Nikki, Isabel & Fay moesten het zonder zieke Talitha doen. Ze vlogen naar iedere bal. Niet alles lukte, maar ze hebben goed gespeeld! De eerste partij tegen VCH ging lange tijd gelijk op, maar helaas moesten ze op het end beide set afstaan aan hun opponent. Daarna volgde het andere team van VCH. Deze wedstrijd was nog spannender. Er volgden zelfs een paar mooie smashes. Met een minimaal punten verschil werd er verloren. Als laatste de VHZ. Het begin ging heel goed, maar in de tweede set was de concentratie een beetje weggezakt. Ze zetten een stapje terug volgend toernooi. De finale dag waarbij ze zeker voor een eerste plaats gaan!

 Kanjers                                                                                                                Zoë, Sander, Cayden, Isa & Nathalie spelen onder de naam Kanjers en komen uit in de A-poule van niveau 3. Het is altijd pittig op dit niveau. Passen, vangen, doordraaien en ook nog in de gaten houden wanneer er weer iemand in mag. Maar het spel ging super. Ook roepen ze goed wie de bal neemt. Soms stonden ze ook in hun eentje in het veld  en dat is het best wel moeilijk. Dan moet je soms duiken… maar ook dat was in het spel terug te zien! Ze hadden een moeilijke start tegen Velsen, deze werd verloren. Maar daarna zat de stijgende lijn er duidelijk in. Na een gelijk spel tegen Spaarnestad sloten ze de dag met een winst tegen VCH af. Ze zijn op een derde plek geëindigd.

 Toppers                                                                                                                  De toppers speelden hun tweede toernooi op niveau 6. Als eerste tegen Amstelveen. Na een moeizame start kwamen ze steeds beter in hun spel. Er werd netjes gespeeld, wat resulteerde in een ruime overwinning. De tweede set was het spel even zoek en werd er met dezelfde cijfers verloren. Gelukkig werd dit de tweede wedstrijd recht gezet. Ze speelden deze wedstrijd heel sterk met enkele smashen en een bovenhandse serve en wonnen de wedstrijd overtuigend! De laatste partij ging het erom wie er eerste zou worden. Dit was de sterkste tegenstander, maar ze bleven koelbloedig en wonnen de eerste set toch wel gemakkelijk. De tweede set was heel spannend. Na was dubieuze "blokballen" van de tegenstander kwamen ze 1 punt te kort om 1e te worden.. maar erg goed gespeeld. 

Bron: RiesNaar het overzicht