Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Dames 2

MC1

D2 komt net te kort in laatste partij..
22 april 2012


Op zaterdagmiddag 21 april trad de voltallige 10 in de Wibauthal in Amsterdam aan tegen Armixtos D2 (6e). Minimaal een 3-1 winst zou D2 (10e) moeten spelen om de nr 9 voorbij te komen en P/D te ontlopen. De Amsterdamse ploeg was de eerste tegenstander van het seizoen geweest voor D2 terug in de eerste klasse en met een zeer spannend duel en 2-3 winst voor de Amsterdammers beloofde het een mooi vurig seizoen te worden..

De eerste set ging los en de strijd ging los. Beide teams gaven pittig partij, Armixtos was qua lengte wel in het voordeel, zeker op het midden, en maakte daardoor aanvallend en ook blokkerend punten. Vlot stuurde de Vinkeveense ploeg bij door ruimer op te gooien en via de flanken de hoeken rechtdoor te bestoken. Ondanks opgaande lijn, time-outs en wissel, te kort punten om de set te pakken: 19-25.

Geconcentreerd werd set 2 gestart, duidelijk was waar de kansen lagen. Een aardige Amsterdamse service reeks zette de Vinkeveense ploeg echter op achterstand en Annemarieke werd in stelling gebracht. Een time-out op 11-7 achter maakte ook weer een punt en zo kropen de Vinkeveense dames terug. Punt voor punt. Debbie kwam in de ploeg op 16-12 om de middendame te belagen en daar werd op 16-15 een eerste time-out door Armixtos gevraagd, dat duidelijk grip begon te verliezen. Mooie motivatie voor de Atalanters. De strijd was aan en mooie spetters van Annemarieke op de buitenkant maakten dat het geloof sterk groeide. Opnieuw een tegen time-out op 19-20 achter deed de groengele stoomtrein niet meer stoppen en met 21-25 was de setwinst een happy feit.

De euforie aan groengele kant werd enkel maar uitgebouwd, alles lukte, de gekste ballen werd van de vloer gehaald, er werd hard gewerkt, en lange midden blokkeerder of niet, Debbie en Annike jasten de bal lekker tegen de vloer aan en ook blokkerend stonden de dames verrast te kijken. Er werd aanvallend goed afgewisseld, korte of slim geplaatste ballen en vervolgens weer een lekkere mep het achterveld in, Ar-mix-tos wist niet hoe ze het had. Het Vinkeveense team steeg tot grote hoogte, echt geweldig: 15-25 winst!

2-1 voor.. Set 4 ging voort, opnieuw van meet af aan beginnen. De punten gingen gelijk op. Armixtos zette een schrappie bij en op 12-10 achter volgde een Atalante time-out om een service reeks te doorbreken. Dat lukte aanvankelijk maar hier en daar werden wat meer groengele foutjes gemaakt, de grenzeloze energie, geluk en inzet van set 3 leek ietwat te tanen. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd tot in de 20. Nu was het er op of eronder en helaas werden door wat eigen foutjes puntjes gemist: 25-22 nipt verlies. En dus zeker P/D.. Ondanks de dikke teleurstelling werd ook de vijfde set hard geknokt en wederom nipt met 15-12 verloren. Donderdag 26 april P/D in Haarlem, twee wedstrijden.

Bron: miNaar het overzicht