Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Finaledag: Veel groen geel op het ere-schavot
12 mei 2012


Zaterdag 12 mei streden de Vinken Vastgoed miniteams van Atalante in het afsluitende toernooi om de bekers en medailles in hun poule. En dit ging hen niet slecht af! Met  3x een tweede plek, 2x een derde plek, 1x een vierde en vijfde plek is hebben de groen gele spelers zich duidelijk in de picture gespeeld!

Volleyknallers (Kimo, Stefan, Marc, Ivar, Juriaan, Jaco)

Dit team streed op het allerhoogste niveau (niveau 6) voor de beker en overall minikampioen in de regio Haarlem/Haarlemmermeer. En dat deden ze niet onverdienstelijk, ze zijn dit seizoen sterk gegroeid! Met twee gewonnen wedstrijden en een gelijke partij werden ze fantastisch eerste in hun poule. In de kruisfinales was de spanning van de gezichten af te lezen… Tegen de nummer 2 van de andere poule gingen er helaas teveel punten naar de tegenpartij. Dus speelden ze uiteindelijk om de derde en vierde plek. De spanning was ditmaal wat weggezakt en zij wonnen overtuigend, waarmee de derde plek veilig was gesteld. Een hele mooie prestatie!

Toppers (Roos, Lucia, Chanel, Claudia, Leonie)

De toppers spelen op het zelfde niveau als de volleyknallers, maar dan een poule lager. Daar streden zij voor de medailles. Net als de volleyknallers deden ook zij het erg sterk in de poule wedstrijden. Met heel gedegen spel speelden zij zich overtuigend naar een eerste plek. Zij moesten aantreden in de finale tegen de winnaar van de ander poule. Na een spannende strijd moesten zij de meerdere erkennen in het team uit Amstelveen. Een mooie tweede plaats was het eindresultaat.

Megamini`s (Maaike, Lisanne, Mark, Anouk, Judith)                                                                                                                                Dit team is pas kort toegetreden tot niveau 6 en speelden in de derde poule om de medailles op de finale dag.  De concentratie was wel eens wat beter, maar desondanks behaalde het team in de poule wedstrijden voldoende punten waardoor ook zij eerste werden in de poulewedstrijden. De finale was tegen Heemstede. De eerste set werd verloren en ondanks een fanatieke strijd in de tweede set moesten zij toch de eerste plaats afstaan aan de opponent. Een tweede plaats is wel een hele mooie prestatie van Megamini’s die nog maar heel kort op dit niveau aantreden!

Long Ladies (Jade, Eva, Annefloor, Noa, Rosalie)

Dit team kwam uit in de allerhoogste poule van niveau 4 en streed mee om de beker op dit niveau.  Er werd hard gewerkt door de meiden. Na twee gelijke spelen en een verloren partij behaalden ze in de poule wedstrijden uiteindelijk een derde plek waardoor ze om de plaatsen 5 en 6 streden. De laatste wedstrijd werd heel mooi gewonnen waardoor ze uiteindelijk mooie een vijfde plaats wisten te behalen.

Ministars (Fay, Valerie, Nikki, Isabel, Talitha)

De Ministars spelen op hetzelfde niveau als de Long Ladies, maar een poule lager. In de poule wedstrijden was het erg spannend. Zowel Atalante als Amstelveen hadden allebei evenveel punten gescoord. Na uitrekenen van het puntensaldo was het toch Atalante die eerste was geworden en uit mocht komen in de finale. Helaas werd deze finale verloren, eindresultaat was wel een hele mooie tweede plek!

Kanjers (Zoë, Sander, Cayden, Isa & Nathalie)                     

De Kanjers zijn erg goed aan de weg aan het timmeren dit jaar. En doen het op niveau 3 erg goed, waardoor zij veel kans maakten op de beker! Alleen op de finale dag was het Smashing Velsen wat roet in het eten gooide.  Na een hele mooie winst in de eerste partij moesten de Kanjers tegen een team van Velsen wat in een verkeerde poule was opgegeven. Dit team was te laag ingedeeld en won danook gemakkelijk van de Atalante Kanjers. Een grote teleurstelling want hierdoor liep de Vinkeveense formatie de finales mis. In de kleine finale om de 3e en 4e  plek was de tegenstander een ander team uit  Velsen wat met oudere spelers uitkwamen. Ook deze wedstrijd werd jammergenoeg verloren, waardoor de Kanjers uiteindelijk uitkwamen op een vierde plek. 

Heroes (Sander, Jikke, Alyssa, Daan & Kevin)                    

Het allerjongste team van Atalante komt uit op niveau 2. Hier werd gestreden om medailles. Het was hier een dubbele competitie met een team uit Uithoorn en een team uit Nieuw Vennep. De eerste twee wedstrijden eindigden in een gelijk spel, waaruit wel bleek dat de teams erg gelijkwaardig waren. Alleen zakte bij de jonge spelers van Atalante de concentratie op het end wat weg waardoor de laatste twee wedstrijden verloren werden. Toch een niet onverdienstelijke derde plek voor de Heroes! 


Zie ook het fotoalbum (met dank aan Richard):

http://vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=247

Bron: Richard/IngeNaar het overzicht