Vinkeveense plassen 2

Regiofinales Volleyknallers: mooie 7e plek!
19 mei 2012

Met de derde plek op de finaledag in het district Haarlem/Haarlemmermeer mochten de Volleyknallers met VCH door naar de Regiofinales op 19 mei in Amersfoort.

Binnen een week moest alles nog wel even geregeld worden. Jurriaan en Kimo konden niet meedoen, wisselspelers? Shirts met nummers waren ineens nodig, een spelerskaart zoek.. Met shirts van MC1 en broer Stefan en een extra ID kaart besloten we om met 4 spelers weg te gaan (Ivar, Jaco, Stefan en Marc).

Atalante zat in de poule bij Simokos 1 (Bovenkarspel) en Allvo (Almere). Daartegen werd een dubbele competitie gespeeld. Waarbij wel bleek dat Simokos met hele lange meiden de sterkste was en Atalante op een verdienstelijke tweede plek eindigde. Helaas kwamen ze wel gehavend uit de strijd.. Jaco blesseerde zijn vingers en dit was te pijnlijk om verder te mee spelen… en geen wisselspelers.. In overleg met de westrijdleiding was het wel mogelijk om met 3 man verder te spelen.

Met een tweede plek speelden ze in de kruisfinales tegen Dinto (Warmenhuizen), de nummer 1 uit de andere poule. Ondanks dat ze met zijn 3-en verder gingen speelden ze een puike wedstrijd, wel ging de winst naar Dinto. Dan tegen de andere verliezer, Keistad (Amersfoort). De eerste set ging lange tijd gelijk op en wonnen ze bijna.. 22-25. De tweede set was de puf er een beetje uit en verloren ze ruim.

Als laatste de wedstrijd tegen de andere poules om de 7e en 8e plek. En wie bleek daar de tegenstander...? Het welbekende team van VCH (de kampioen van ons district). VCH had net ervoor een hele spannende lange partij gehad en bleek een beetje hun “kruit” verschoten” te hebben. Atalante (met zijn 3-en) won in echt een hele fantastische partij van VCH.!!!

Zeker met deze laatste winstpartij toog het team tevreden huiswaarts. Wel erg jammer dat Jaco niet verder kon spelen, wie weet had er nog meer in gezeten … (Jaco heel veel sterkte!)

Bron: Inge