Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Avital clinic mei 2009

Dames 4

http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

1ste Aparts Scholen Toernooi
14 november 2012


Woensdag 14 november vond in de Boei voor de tiende keer het Aparts-Scholentoernooi plaats. Het toernooi bestaat uit twee dagen en wordt georganiseerd door V.V. Atalante. Deze eerste dag was het de beurt aan de kinderen van de groep 3, 7 en 8. Zo’n 100 kinderen waren verdeeld over 18 teams. Op 21 november wachten nog de groepen 4 t/m 6. 

Rond 13.00 uur was de aftrap van het toernooi. Op veld 1 stonden de allerkleinsten. De kinderen van groep 3 speelden een klein toernooitje afgesloten met een kleine en grote finale, er waren hier 4 teams ingeschreven. Bij deze poule gaat het nog niet om het ‘echte’ volleybal. Hier moesten de kinderen steeds serveren, vangen en gooien. De coaches en scheidsrechters moeten hier de kinderen nog veel sturen omdat het dan best nog wel moeilijk is voor ze. Maar naarmate de wedstrijden vorderden werd er al steeds vaker goed geserveerd en gevangen wat alom waardering oogstte van de omstanders. Met glunderende gezichten als resultaat.

 

 De einduitslag van groep 3:
1.   De Beste (Pijlstaart)
2.   Jozefmini’s (St. Jozef)
3.   De Boefjes (Pijlstaart)
4.   De Kampioenen (Pijlstaart)

Dan op veld 2 en 3 de groepen 7. Hier hadden zes teams zich ingeschreven. Er werd gespeeld in twee poules. Al vanaf het begin was duidelijk dat de teams goed opgelet hadden tijdens de trainingen van Hellen van Bergen. De kinderen  moeten de bal in 3-en spelen, waarbij ze de eerste bal spelen, de tweede vangen en de derde er weer overheen spelen.  Het leuke van dit niveau is dat door er een vangbal tussen te plaatsen er heuse rally’s te zien zijn! Het fanatisme zat er goed in en er werden mooie wedstrijden gespeeld. 

Na de poulewedstrijden streden de nummers 1 t/m 3 van beide poules nog tegen elkaar voor de verdeling van de prijzen. De kleine finale ging hier tussen twee teams van St Jozef. De Volleygirls wonnen en wisten de derde prijs te bemachtigen. In de grote finale was het een spannende strijd tussen de Pijlstarters (Pijlstaart) en de Schakelbozz & Grirl (De Schakel). Het was uiteindelijk de Schakel die de prijzenkast mocht vullen met een eerste prijs. 

 De einduitslag van groep 7:
1.   Schakelbozz & Girl (De Schakel)
2.   Pijlstarters (Pijlstaart)
3.   Volleygirls (St Jozef)
4.   Smashers (St Jozef)
5.   Spice boys & girls (St Jozef)
6.   Powerkids (Pijlstaart) 

Dan de oudste groepen. Bij groep 8 speelden acht teams om de prijzen. Zij spelen hetzelfde niveau als de groepen 7.  En doordat ze een jaartje ouder zijn en ook vorig jaar dit niveau al hadden gespeeld leken de rally’s op veld 4 en 5 soms nog langer te duren! Maar er werd zo nu en dan ook een mooie smash gegeven.  Er werd heel fanatiek gestreden en de zweetdruppels waren veelvuldig aanwezig.

 De strijd om het brons ging hier tussen de Pijlstaart en de Jozefschool, waarbij hier Volleymix (St Jozef) aan het langste eind trok en zo pakten zij ten koste van Smashers de derde plaats. De finale ging tussen twee teams van de St Jozefschool. De Allstars nam het op tegen het Biggetjestiefteam. In een zinderende strijd won uiteindelijk De Allstars de eerste prijs door met een minimaal verschil van Biggetjestiefteam te winnen!

  De einduitslag van groep 8:
1.   Allstars (St Jozef)
2.   Biggetjestiefteam (St Jozef)
3.   Volleymix (St Jozef)
4.   Smashers (Pijlstaart)
5.   Afsluiters (Pijlstaart)
6.   Kanjers (Pijlstaart)
7.   Smurfen (Pijlstaart)
8.   Jozeftoppers (St Jozef) 

Atalante kijkt terug op een luidruchtige, succesvolle eerste Aparts toernooi dag en dankt de sponsor Aparts Automaterialen uit Mijdrecht en alle vrijwilligers van V.V. Atalante om alle wedstrijden met zo’n 100 kinderen in banen te leiden. Zonder hen is het niet mogelijk een dergelijk toernooi te organiseren en zou het dus ook niet al zo lang zo succesvol kunnen zijn. Woensdag 21 november volgt het tweede toernooi met zo’n 120 deelnemers.

 

Zie ons fotoalbum voor de vele foto's gemaakt door Richard:

http://vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=260

Bron: Inge/RichardNaar het overzicht