Atalante D2 verstevigt koppositie
09 december 2012

Op een zeldzame competitie-záterdag speelde D2 tegen Voleem D1 in Eemnes, een top 3 ontmoeting. Ondanks de vele volleybaljaren waren de meeste nog niet eerder in deze sporthal geweest. Drie velden net zoals in De Boei, op iets minder vierkante meters uitgezet, en iets minder ruimte achter de achterlijn..

Na een keurig ingeleide minuut stilte om de extreem brute situatie omtrent het overlijden van de voetbalgrensrechter te herdenken, werd de eerste set gestart met een ploeg van 7 parate dames: Jet Feddema, Annemarieke Wijnands, Tineke Vellekoop, Loeps Kuijper, Debbie van der Hoorn en Inge en Annemarie Bakker. Joke Ruizendaal was in Keulen aan het kerstshoppen, Annemarie was weer back in town en startte vanaf de bank als coach cq vocale motivator. Snel stond het 1-7 vóór en de mogelijkheden leken legio, vooral in de serveerhoek was veel vrije vloer te zien, sowieso die linkerkant was goed en als vaker het onderbemande midden ook. Echter, door de schijnbaar kleine afstand achter de achterlijn liet de Vinkeveense service zwaar te wensen over en bracht de thuisdames flink wat cadeaupunten. Het laatste stuk ging weer beter en zo kwam het tot 19-25 winst.

In set 2 startte de equipe met een achterstand van 1-5, ook weer voornamelijk eigen fouten. De coach gaf heldere tips: goed serveren (logisch), afwisseling in de aanval, dus niet blind meppen op een lekkere set-up en verzorging van een mooie pass. En toen ging het beter van Jetje. Wederom 19-25 winst. Bij aanvang van set 3 werden de verdelers gewisseld, dat was even wennen en vergde enige flexibiliteit van de spelers. Na een tijdje op achterstand ging dat ook weer beter en opgepept door 2 time-outs van Jet kwamen de geelgroene dames weer goed op de rit en wonnen ook deze set en met een weliswaar nipte 24-26 wist de Vinkeveense ploeg de jongere Eemnes dames te overtroeven. De laatste set ging makkelijker: 13-25 werd de eindstand. Vrijdag 14-12 spelen de dames uit in Hilversum tegen de nummer 6.