3e minidag in Ouderkerk a/d Amstel
16 december 2012

Een mooie eerste, een tweede en 4 derde plaatsen voor VV Atalante op derde minidag! Zo net voor de winterstop de derde minidag voor de allerjongste volleyballers van Atalante. Op zaterdag 15 december vond de derde minidag plaats in Ouderkerk aan de Amstel.

De start is een kopie van de vorige toernooidagen. De 1e wedstrijd moesten de Toppers (Chanel, Claudia, Leonie, Lucia en Roos) tegen de Mega mini’s (Anouk, David, Lisanna, Maaike en Mark). Deze onderlinge strijd blijft altijd spannend. Evenals vorige keren werden de punten eerlijk verdeeld! Na de onderlinge wedstrijd troffen ze wederom de lange jongens van Spaarnestad. Ondanks dat beide teams van Atalante zich kranig weerden, hadden ze nog steeds geen goed antwoord op hun harde bovenhandse serve en smashes. Er werd daardoor te weinig in 3-en gespeeld waarmee ze het de tegenstander moeilijker hadden kunnen maken. Want als ze een keer mooi smashten hadden de jongens daar geen antwoord op. Dit blijft een uitdaging. De andere opponent VCH bestond ook vooral uit lange jongens, maar deze benutten de lengte niet helemaal. De Megamini’s bleven lekker hun eigen spel spelen en met mooie bovenhandse services van Mark wonnen ze ook heel mooi van VCH. De Toppers leken dezelfde weg in te gaan, maar door wat slordigheidjes  lieten ze een set beetje onnodig liggen. Dit keer is de ranking omgekeerd.. De Megamini’s zijn tweede geworden en Toppers derde. Maar beide blijven in de hoogste poule.

In de ochtend kwamen we aan de andere kant de Kanjers tegen. Hoewel dit een groot team is, konden dit keer alleen Mike, Nathalie, Thomas en Noura, maar voldoende voor een team. Het enthousiaste team speelt erg leuk volleybal en doet al mee in de hoogste poule van niveau 4. Zitten er dicht tegen aan om de sprong te maken naar niveau 6…

De eerste partij tegen Smashing Velsen ging heel mooi gelijk op. Mooie reddingen en er werd zo nu en dan ook slim in de gaatjes gespeeld. Het was een gelijkwaardige opponent en de punten werden ook netjes verdeeld. Daarna volgde een sterkere tegenstander. Ook hier weerden ze zich goed, maar ze moesten toch wel de meerdere erkennen in de formatie uit Nieuw Vennep. Als laatste Amstelveen. Het verlies van de vorige partij werd ruimschoots goed gemaakt met een ruime overwinning. De Kanjers zijn op punten net 3e geworden.

Het ochtendprogramma was hiermee afgesloten en in de middag kwamen we de de Long Ladies, de Heroes en de Guppies tegen.

Als eerste de Long Ladies met daarin Eva, Jade, Annefloor, Rosalie en Noa. Zij spelen ook op niveau 6 net als Toppers en Megamini’s, maar dan in poule C.  De eerste wedstrijd tegen Oradi liep lekker. De lange meiden hadden een sterke service en in de rally’s was het spannend. Ze speelden een aantal mooie ballen in 3-en. Het was een nek aan nek race waarbij de punten werden verdeeld. De tweede wedstrijd tegen Velsen verliep ook al heel spannend. Ondanks deze wedstrijd nipt verloren werden, was het voor de meiden wel de leukste wedstrijd met mooie rally’s. De derde wedstrijd tegen Spaarnestad was meer een serveer partij. De tegenstander uit Haarlem bood erg weinig tegenstand. Door met juichen elkaar positief te stimuleren bleven de lange meiden enthousiast doorspelen in een toch wel wat saaie partij. Met grote overmacht werd deze partij gewonnen. Het langste miniteam is gedeeld tweede geworden.

In de middag speelden ook de twee jongste teams, zij komen uit op niveau 3. In de hoogste poule op dit niveau vinden we de Heroes met Kevin, Sander v S, Cayden. Dit keer maar met zijn 3-en omdat de andere Sander verhinderd was. Ze waren hierdoor wel afhankelijk van invallers. Gelukkig konden Isa, Judith (terug van weggeweest..) en een SAS (Uithoorn) speler hulp bieden.

De eerste wedstrijd van de Heroes tegen Velsen bleek achteraf ook gelijk tegen de lastigste tegenstander. Maar met Isa erbij werd er goed gespeeld. De tegenstander had veel moeite met de hoge services van Cayden, waar veel punten mee gescoord werden in de eerste set. Net in de zoemer eindigde het in een 3-3 gelijkspel. In de tweede was het team helemaal warm gedraaid en werd overtuigend met 4-1 gewonnen. De tweede wedstrijd kreeg het team ondersteuning van Judith. De tegenstander was wel een kop groter, maar zeker niet sterker! Oradi uit Kudelstaart maakte veel fouten waardoor er riant werd gewonnen met 6-2 en 6-1.

Bij de derde wedstrijd moesten de Heroes met 3 man beginnen (beide teams van Atalante moesten tegelijk spelen) maar gelukkig wilde tegenstander SAS wel een speler uitlenen. Door gericht gooien in de gaatjes werden veel punten gescoord. Hoewel de vermoeidheid wel wat toesloeg werden toch beide sets gewonnen 4-0 en 3-1. Een mooie eerste plaats voor de Heroes in de poule en komen hierdoor in aanmerking om een stap omhoog te maken naar niveau 4!

De Guppies (ook niveau 3, maar dan de 2e poule) waren dit keer door ziekte van 2 spelers en afwezigheid van een jarige speler afhankelijk van invallers. Gelukkig waren “herintreedsters” Alyssa en Judith bereid in te vallen bij Isa en Tessa.

De poule bestond uit 3 teams die ieder twee keer tegen elkaar moesten spelen. De eerste wedstrijd begon met een vliegende start tegen Haarlem. Er werd slim gespeeld en goed geserveerd wat resulteerde in een winst in de eerste set. De tweede set was spannend met hetzelfde spel. Echter de tegenpartij had net iets meer het geluk. Ballen die van ons net uit waren, waren voor hun net in. Daardoor helaas met een puntje verschil verloren.

De tweede wedstrijd was tegen een team van Heemstede die ook niet compleet waren en daarom een speler van niveau 6 hadden geleend. Dat maakt de verhoudingen wat scheef.. Maar de Guppies hadden de smaak te pakken en serveerden de tegenpartij helemaal weg. Weer winst de eerste set. De tegenpartij werd wakker in de tweede set en vooral hun invaller maakte veel punten, waardoor de tweede set maar Heemstede ging. Na de pauze weer tegen Heemstede. Dit keer hadden zij een sterkere invaller en bij de Guppeis begon de vermoeidheid ook iets door te dringen. Deze wedstrijd werd helaas verloren. De laatste wedstrijd weer tegen Haarlem. De start was wat moeizaam en ze kwamen niet echt lekker in het spel. De eerste set werd verloren. De tweede set werd dit goed gemaakt. Door bij  elk punt te juichen bleven de meiden goed bij het spel en door het juichen leek de tegenstander juist uit het spel te raken. Dus sloten de meiden de dag af met een mooie setwinst. Een derde plek met dank aan de invallers.

Nu hebben alle teams even een kort “winterstop”. Op 19 januari spelen ze hun volgende competitie dag in Hoofddorp.

Bron: Diverse teams