Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën
Scholentoernooi 2014





Dames 2 wint in Laren
20 januari 2013


Vrijdag 18 januari stond de return tegen The Smashers D1 in Laren op het programma. Dit team was vorig seizoen gepromoveerd en werd in Vinkeveen vrij makkelijk overwonnen, met name door de sterke service. In een half jaar tijd zijn de dames flink beter geworden, echter nog steeds hekkensluiter van de poule. Maar in hun opmars hadden ze onlangs zelfs 2 sets van zowel de nr 3 als ook de nr 2 afgesnoept, daar waren de kaasdames uit Huizen bepaald niet blij mee geweest!



We waren met z'n zessen van D2, Debbie had een nieuwjaarsdiner en Tineke kreeg kort vooraf een winterse weekendverrassing aangeboden waar ze uiteraard niet onderuit kon. Brenda van D4 wilde wel meedoen, we kwamen er achter dat ze geboren is op precies de zelfde dag als ons Jetje: op 4 juni en ook nog het zelfde jaartal, een tweeling!! 

De eerste set startte direct verrassend goed van de Larense dames. Een aantal prikballen al dan niet met opzet rommelden lekker wat punten bij elkaar en de geelgroene ploeg kon niet echt vinger op de diesel leggen zeg maar. Maar er kwamen diverse serveerkanonnen aan bod en allengs draaiden de nummertjes aan de juiste kant om. Brenda vond haar plek steeds beter op de middenvoor, vooral blokkerernd was ze zeer waardevol. Met 16-25 was het gedaan. 

Ook de tweede set liep nog niet helemaal gladjes maar het vertrouwen groeide. Vooral snel spel en een goede service werden door de setcoach Jet Feddema ingefluisterd en lucratief ter ore genomen:14-25.
In set 3 werd Inge Bakker coach en kwam Jet er op de diagonaal positie in. Annemarieke verhuisde naar de linksbuiten, Loeps bleef daar staan evenals middens Joke Ruizendaal en Brenda Kuijlenburg en op de verdeling Annemarie Bakker. Heel rap stond het Haaxman team op flinke voorsprong. De lange middenaanvalster werd meerdere malen mooi afgeblokt door goaltjesdief Brenda. Ook de laatste set ging zeer makkelijk voort en met 11-25 en 13-25 werden de volle punten gepakt. Vrijdag 25 januari volgt thuis Keistad D5 (nr5) om 21:15u. 

Bron: mi



Naar het overzicht