Minidag 24-9-22

Atalante H1 levert 2 punten in op koploper
03 februari 2013

Vrijdag 1 februari speelde A-side Atalante H1 tegen Gemini H4 thuis in De Boei. VCH had in de laatste wedstrijd een puntje laten liggen, dit was dus kans om een puntje in te lopen op de koploper. Maar er moest dan wel met 4-0 gewonnen worden van Gemini.

Op een 1 of andere manier is het altijd lastig tegen Gemini en de ploeg uit Hilversum begon dan ook heel onbevangen aan de wedstrijd en speelde vrijuit. Dit in tegenstelling tot Atalante, mannen hadden het van begin af aan lastig met het verwerken van de service. De pass kwam steeds niet lekker aan bij Frans Roos, onze spelverdeler. Niemand was scherp genoeg, het blok was steeds een fractie te laat en niet agressief genoeg. De Vinkeveense passing bleef steeds maar hangen en de aanval over het midden van Bas van der Lubbe en Robert Hardeman bleef daardoor een beetje achter. Wat het weer moeilijk maakte voor Leroy Kuyper en Sven Pothuizen aan de buitenkant die steeds een groot blok tegenover zich zagen. Zelfs Erik Verbruggen kon aanvallend op de diagonaal geen vuist maken. Op 18-19 werd Iwan Hendriks voor Sven Pothuizen gewisseld voor het versterken van het blok, maar dat mocht niet baten. Atalante liep continu achter de feiten aan, Gemini kon vrijuit spelen en wist door goede services de set met 27-29 naar zich toe te trekken.

Dit was niet het begin waar Atalante op had gehoopt. Maar goed, geen nood aan de man! Atalante kon nog steeds 4 punten halen waardoor VCH in ieder geval niet verder uit zou lopen. De 2e set werd begonnen met Jeroen Moolenaar op de plaats van Frans Roos en Iwan Hendriks op de plaats van Sven Pothuizen. De groen-gelen begonnen de set goed. De passing kwam wat beter aan bij Jeroen Moolenaar waardoor hij meer variatie in de aanval aan kon brengen. De A-side mannen bleven dan ook de hele tijd op een 2 punten voorsprong en zelfs een 5 punten voorsprong op 17-12. Het was nu een kwestie van de set uitspelen. Maar op 20-17 ging het hopeloos mis. Gemini begon aan een goede service serie. De passing van Atalante kon de moeilijke service niet goed verwerken, waardoor Gemini een inhaalrace begon, resulterend in een 22-23 achterstand voor Atalante! Deze klap kwam de thuisploeg niet meer te boven en verloor met 23-25.

Niemand snapte er wat van. Wat was er gebeurd?! Hebben we nu echt 2 sets onnodig weggegeven?!!! Ja dat hadden we!!! Dat bleek wel in de 3 daaropvolgende 3 sets! Het leek wel of Atalante de vorige 2 sets had liggen slapen en dat er nu het besef kwam dat we nu het kampioenschap aan het vergooien waren. Atalante ging dan ook als een kogel uit de startblokken. Met Sven Pothuizen weer terug in het veld voor Leroy Kuyper werd getoond dat de A-side mannen wel degelijk goed konden volleyballen. Erik Verbruggen verruilde zijn plek op de diagonaal naar de buitenkant en Sven Pothuizen ging op de diagonaal positie spelen. De scherpte kwam eindelijk terug bij Atalante! Er werd zeer attent gevolleybald, zowel in de verdediging als met het blok. En het is nu eenmaal zo.... als de passing loopt bij Atalante, dan is de aanval bijna niet af te stoppen. Het begon met een aantal heerlijke ballen van Jeroen Moolenaar door het midden, waarna het blik met staffels werd geopend. Het begon met een heerlijke kruisstaffel met Erik Verbruggen, die doordat het blok van Gemini bij Bas van der Lubbe hing, de bal keihard naar de grond kon slaan. Toen was de aanvals-beer los!!! De verdediging en blokkering werden vakkundig door de spelverdeling en aanval gesloopt. Regelmatig konden de mannen van A-side Atalante H1 vrij inslaan, omdat het blok weer eens was weggespeeld. En was het blok er wel dan werd er gewoon hard langs geslagen of via de blokkering uitgeslagen. Atalante liep snel uit naar een 17-10 voorsprong!!! Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar en met een laatste sprongserve op 24-14 werd de set met een ace naar Atalante getrokken. Tussenstand 1-2 en nog 2 sets te gaan!!!

Het goede spel van Atalante bleef, de mannen van Gemini wisten niet meer waar ze het moesten zoeken. In de eerste 2 sets lukte bij Atalante bijna niets, in de 4e set bijna alles!!! Als er een handje van de verdediging van Atalante bij de bal kon dan was hij ook nog goed te verwerken door een van de medespelers en kwam er zelfs nog een scorende aanval uit. Gemini was zo overdonderd dat ze hun eerste time-out al op 5-1 aanvroegen. Daarna heeft Gemini nog maar 6!!!!!! ja u hoort het goed 6!!!!!! punten kunnen maken tegen het geweld wat A-side Atalante H1 heet!!!! Alles lukte gewoon bij de groen-gelen. Er werden bijna geen servicefouten gemaakt en de blokkering maakte het leven van de aanvallers van Gemini behoorlijk zuur. Elke bal die wel over het net kwam werd door de verdediging opgepikt om daarna weer snoeihard te worden afgemaakt door de aanval. Vooral op het midden en op de buitenkant door Erik Verbruggen werd elke keer verwoestend uitgehaald naar de verdediging en blokkering (die er soms niet eens was en alleen maar kon toekijken). In no-time stond het 25-7 en dus 2-2.

Nu de laatste en beslissend set. Gemini was nog steeds onder de indruk van Atalante en kon geen vuist meer maken. Op 6-1 werd er  een time-out aangevraagd door de vertwijfelde mannen van Gemini. Wat konden ze doen om dit geweld te keren van Atalante. Het antwoord was: NIETS!!! De Vinkeveense ploeg ging onverminderd door. Op 8-3 werd er van helft gewisseld, Atalante maakte geen fouten meer, met 15-8 winnend afgesloten. 3-2 winst voor de mannen van A-side Atalante H1. Of eigenlijk 2 punten verloren!!! Achteraf werd stevig achter de oren gekrabd waarom de eerste twee sets waren verloren. De achterstand is nu 7 punten achter op VCH, eigenlijk had dat 5 punten moeten zijn! Maar het seizoen is nog niet verloren en P/D zit er nog steeds in. Op naar de volgende wedstrijd! Die is aanstaande dinsdag in De Boei om 21:00 uur. Dit betreft de kwartfinales van de bekerwedstrijd. Dus komt allen kijken om ons naar de halve finales te juichen. Net zoals jullie dat deze wedstrijd ook hebben gedaan. BEDANKT!!!!!!