Vinkeveense plassen 2

Scholentoernooi 2014

Atalante H1 na 5 wedstrijden koplopert!!
03 november 2013

Allereerst mijn excuus voor zo weinig verslagen van H1. Maar ik zal mijn leven beteren! Dus eerst maar even een korte samenvatting van onze eerste 5 wedstrijden.

Albatros de eerste wedstrijd van het seizoen. 3-1 gewonnen met onnodig setverlies in de laatste set. Vervolgens V.V. Oudekerk: geen kans voor de thuisspelende ploeg in de eerste 3 sets. 1-3 gewonnen met onnodig setverlies in de laatste set. Hmmmmm...... zie ik een patroon.......

Dan SAS '70: Kansloze nederlaag voor de ploeg uit Uithoorn. Alleen de 2e set kwamen de blauwen dicht bij setwinst op de groen-gelen. De eerste 4-0 is binnen! Hmmmmm....... toch geen patroon?

In Nieuw Vennep VHZ: 1-3 gewonnen met een kansloze laatste set voor Atalante. 25-16!!!!! Waar was iedereen in het veld?!!!! Toch weer dat patroon........

Oberon wist even niet wat er de eerste set gebeurde. Voordat ze er dan ook erg in hadden was de set verloren met 25-9!!!!! Maar door de te makkelijke 1e set en het inwisselen van 2 goede spelers bij Oberon verloren de groen-gelen de 2e met 22-25. Erg jammer en ook erg onnodig. Toch werd het weer een 3-1 overwinning voor Atalante. (Patroon?)

Donderdag 30 Oktober, VCH in Hoofddorp stond op het programma.

Met Martijn weer als extra man erbij omdat Leroy nog steeds niet volledig is hersteld van zijn ongeluk en omdat Frans ziek thuis was, togen we met zijn allen naar Hoofddorp. Het beloofde een leuke wedstrijd te gaan worden tegen het altijd lastige Hoofddorp. De eerste set werd begonnen met Leroy op de bank en Martijn en Iwan op de buitenkant. Bas en Yorick op het midden, Jeroen als spelverdeler en Erik op de diagonaal. Atalante kwam goed uit de startblokken en wist met een goede service en snelle aanval de verdediging van VCH al snel in de problemen te brengen, wat meteen resulteerde in 16-25 winst.

De tweede set vertoonde hetzelfde beeld als de eerste set. Veel servicedruk en weinig fouten maken in de aanval bracht ons de 2e set met de cijfers 18-25. Maar we voelden wel dat we attent moesten blijven.

De 3e set verliep dan ook een stuk stroever voor Atalante. De servicedruk was een beetje weg waardoor de Hoofddorpers beter in hun aanvalsspel kwamen. Atalante had ook meer moeite om de pass bij Jeroen te brengen waardoor Jeroen genoodzaakt was om een wat simpeler spelletje te gaan spelen. Dit haalde de snelheid uit het spel waarmee Atalante VCH eerder zo goed onder druk wist te zetten. Wat dan ook in de setstand te zien was. Atalante liep de hele set achter de feiten aan en moest dan ook de 3e set uit handen geven: 26-24.

De 4e en laatste set waren de groen-gelen weer scherp. Er werd met risico geserveerd waardoor de druk op de pass van VCH kwam te liggen. Er werd vooral erg goed geblokkeerd door de mannen aan het net waardoor de Hoofddorpers niet echt een vuist konden maken. 20-25 was dan ook de eindstand. Weer een 1-3 overwinning in de pocket! (Toch dat patroon weer?????)

Ok, dat betekent dat we 5 wedstrijden gewonnen hebben met 3-1 en 1 met 4-0. Zeker geen verkeerde start van het seizoen voor ons toch wel een beetje gehandicapt team dat bestaat uit 6 en een halve (lees Leroy) man! We hebben dan ook Yorick moeten stelen van H2 om ons te versterken op het midden en hij doet daar goede zaken. Hier en daar wordt ook nog eens een beroep gedaan op Martijn en Brent die uitstekend hebben ingevallen. Jongens bedankt daarvoor!!! Zonder jullie hadden we het niet kunnen redden.

En voor diegene die het nog niet hadden gezien we staan 1e!!!!!!