Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1

De Pijlstaart heeft volleyballes gehad!
04 november 2013


Zo moeizaam als de start was, zo leuk is het weer om de kinderen volleyballes te geven!


In een zeer kort tijdsbestek hadden we toch nog Frits vd Zee bereid gevonden om les te geven op de Vinkeveense scholen! Ook ontzettend goed dat de Pijlstaart school een hele prettige gymdocent (Rianne) heeft die in het weekend met ons in contact was om maandag al volleyballes te geven!


We konden dus toch nog van start (opluchting!!). 


Wel zullen we dit keer maar 1 keer les kunnen geven. Dus moeten ons vooral focussen op het spelletje wat gespeeld wordt op het toernooi. Maar Frits is een echte trainer en wil de kinderen toch nog wat fijne kneepjes leren naast het spelletje!


Als eerste kregen we groep 8. Je moet je ook realiseren dat er enthousiastelingen zijn en ook kinderen die er minder klik mee hebben. Uitdaging vond ik om ook die kinderen erbij te trekken en dat lukte ook aardig. Fijn is het dan wel dat ik een atalante speelster erbij had (Noura)! 


Maar geniet er ook van als een ander groepje het voordoet  (pass, vangen opgooien en erover spelen) en een bescheiden meisje gewoon een hele volwaardige smash geeft!! Die heb ik wel even gemeld dat ze het perfect zou doen bij de volleybal...


Verder heb ik alleen nog even geholpen bij groep 5 van de Pijlstaart. Die kinderen wisten mij vol enthousiasme te vertellen dat zij vorig jaar kampioen van groep 4 waren geworden en dat ze weer mee gaan doen! Ik herkende ze ook! Fanatiek deden ze ook mee aan de training!


Daarna het stokje overgedragen aan Frans die Frits heeft geholpen.


Al met al, vond  ik het echt hartsikke leuk om te doen.

Frits ontzettend fijn dat jij het stokje van Hellen hebt willen overpakken! En misschien in de toekomst vaker? Maar foutje om bij groep 8 te zeggen  tot volgend jaar?".... maar de kinders waren alert dat ze graag zouden willen slagen en naar een vervolgopleiding zouden willen! :-)


Komende vrijdag de volgende groepen. Dan staat de St Jozefschool op het programma. Onze politiewoordvoerder Peter Keijzer gaat dan Frits assiteren. Succes!


Bron: IngeNaar het overzicht