Scholentoernooi 2014

Vinkeveense plassen 2

Eerste heren 4 overwinning van het seizoen
05 november 2013

Na al de vorige wedstrijd al een positieve lijn te hebben laten zien (nipt 3-2 verloren), stond Heren 4 gisteren vol goede moed op het veld in AMstelveen. De wedstrijd begon wat later door het ontbreken van een scheidsrechter, maar dat gaf wat meer tijd om "warm te slaan".

Of dat nou geholpen heeft of niet, feit is dat we de eerste set al meteen sterk begonnen. Door soms wat minder scherp te zijn, kwam AMstelveen af en toe langszij, maar uiteindelijk wonnen we toch redelijk overtuigend met 18-25....
Helaas lukte het niet om deze "winning mood" vast te houden in de 2de set, want de 2de set werd verloren met 25-16.

De kopjes gingen gelukkig niet hangen, want de 3de set werd eigenlijk een kopie van de 1ste: uitlopen, bij laten komen, uitlopen en uiteindelijk met 23-25 winnen! We begonnen in deze set ook grip te krijgen op de vaste smashers van AMstelveen.
Maar waar de 3de set een kopie was van de 1ste, was de 4de een kopie van de 2de: een aantal zeer mooie acties afgewisseld met gevalletjes "had niet gehoeven" en hierdoor werd deze set verloren met 25-21.

In de 5de en laatste set wonnen we de service en vanaf het begin hielden we de servicedruk op de tegenstander hoog, waardoor we op een gegeven moment 3-12 voorstonden en eigenlijk de overwinning ons niet meer kon ontgaan. Uiteindelijk werd deze set dan ook met 5-15 gewonnen!

Je kan merken dat het team op elkaar ingespeeld begint te raken en hopelijk kunnen we deze stijgende lijn voortzetten. De laatste plaats hebben we nu dat "ruim" achter ons gelaten, maar de subtop lonkt!