Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Minidag Ijmuiden
17 november 2013


De tweede toernooidag voor de allerjongste volleyballers van Atalante vond plaats in IJmuiden.
In de ochtend het hoogste niveau waar ze het gewone volleybalspelletje spelen. Atalante  had op het eerste toernooi  nog 1 team op dit niveau, maar met nieuwe leden konden er toch twee teams gemaakt worden. De Toppers met Mike, Thomas, Zoey en Nathalie (allen voorheen afkomstig van het team Kanjers) aangevuld met nieuweling Femke. De Kanjers, met Sander, Jikke, Isa en Kevin (voorheen Heroes) hier nieuw erbij: Roos.

In de eerste wedstrijd stonden onze twee Atalante teams meteen al tegenover elkaar in het veld en ondanks dat beide teams leuk aan het ballen waren, was duidelijk dat de Toppers al langer op niveau 6 speelden. Hierdoor konden de Toppers een 2 sets winst bijschrijven op het scorebord.

De tweede wedstrijd tegen de Smashing Velsen ging een stuk lastiger en zeker de eerste set moesten de Toppers steeds even een tandje bij schakelen om uiteindelijk toch voor de komen. In de zoemer aan het eind van de eerste set was er nog wat onenigheid met de teller, maar een 18-18 gelijkspel correct werd gecorrigeerd naar een 19-17 overwinning voor de Toppers! Deze tegenvaller voor Velsen leek doorslaggevend voor de tweede set waarbij de Toppers een stuk simpeler wonnen.

Doordat de andere teams in de poule allemaal wat puntjes hadden laten liggen, leek een gelijkspel in de derde wedstrijd genoeg om de eerste plaats te halen, maar tegen Spaarnestad werd geen risico genomen en vanaf het begin tot het end sterk gespeeld waardoor ook hier 2 sets zonder al te veel moeite werden gewonnen en de eerste plaatst in de poule een feit was. Volgende maand zullen de Toppers uitkomen in de allerhoogste poule, Top gedaan.

Voor de Kanjers, die nog maar heel kort op niveau 6 speelden was na de splitsing deze B-poule te hoog gegrepen. Na het verlies tegen de Toppers bleken ook de teams van  Amstelveen en Nieuw Vennep net iets te sterk. Volgende maand komen ze uit in de C-poule waarbij ze meer gelijkwaardige tegenstanders zullen ontmoeten wat het spel wat uitdagender maakt voor de spelers.

In de middag speelden de Megamini’s, met Tessa vd W, Tessa K. Isis, Iris, Emma en Daan. Zij komen dit seizoen voor het eerst uit op niveau 4 (in 3-en met een vangbal ertussen). Zij waren, net als de Kanjers nu, te hoog ingedeeld afgelopen toernooi. Nu (gelukkig) een poule lager. Dit keer waren de tegenstanders nog wel erg pittig, maar  er kwam nu veel meer spel uit. De eerste partij tegen Spaarnestad ging aardig. Duidelijk was te zien dat ze geoefend hadden met de bovenhandse techniek over het net. In het begin aardig gelijk op, totdat een sterke service serie van de Haarlemse formatie ruim afstand nam en de meiden wat uit het ritme haalden. De tweede set toonde een eender beeld, gelijkwaardig totdat die sterke serve serie volgde beide sets verloren. Daarna volgde Heemstede, een gelijkwaardige tegenstander. De meiden lieten heel mooi spel zien. Er werd wat enthousiaster gespeeld (juichen bij iedere goede bal) en dat gaf de meiden vleugels. Werd de eerste set nog nipt verloren, de tweede werd heel mooi door de meiden overtuigend gewonnen!

De laatste partij was tegen de sterkste opponent. Maar ook hier bleven de meiden enthousiast spelen. Met hun enthousiasme en zelfs een smash hadden ze bijna de eerste set gepakt.. De tweede set zetten SAS uit Uithoorn wat meer de puntjes op de i, deze werd duidelijker verloren door Atalante. Ze zijn uiteindelijk op punten mooi 3e geworden!

Bron: IngeNaar het overzicht

Volg Atalante Vinkeveen
© Atalante Vinkeveen 2023