Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1, 2021-2022Scholentoernooi 2014

Uitslag Aparts Scholentoernooi deel 2
01 december 2013


Woensdag 27 november vond in de Boei deel 2 van het Aparts-Scholentoernooi plaats. Het toernooi bestaat uit twee dagen en wordt georganiseerd door V.V. Atalante. De eerste dag was het de beurt aan de kinderen van de groep 7 en 8. Nu streden de groepen 4, 5 en 6 die om de bokalen. Er hadden zich bijna 100 kinderen opgegeven voor dit tweede toernooi. 

Om 13.00 begonnen op veld 1 de groepen 4. Hier streden 4 teams van de Pijlstaart en 1 team van de St Jozef. Er werd een competitie gespeeld met 5 teams. De kinderen moesten serveren, vangen en gooien. Het begin was misschien nog wat moeilijk. Omdat er dit jaar maar 1 keer les gegeven is per klas, moest er in het begin nog wat bij gestuurd worden. Doordraaien en serveren waren de onderdelen die het meeste aandacht nodig hadden. Maar naarmate de wedstrijden vorderden kregen ze het spelletje spelenderwijs onder de knie en werden er mooie rally’s gespeeld! Mooie punten gescoord waar de kinderen zelf ook trots op waren met applaus van de kant! De Pijlstaart school was in deze groepen de sterkste, waarbij De Beste de 1e plaats behaalde.

De einduitslag van groep 4:

 1.  De Beste (Pijlstaart) 
 2.  De Vlammernwerpers (Pijlstaart) 
 3.  Toppers (Pijlstaart)
 4.  De Vurige Vuisten (Pijlstaart)
 5.  Vinkennetjes (St Jozef)

Dan op veld 2 speelden de groepen 5. Hier hadden vier teams zich ingeschreven, 3 van de Pijlstaart en een van de Schakel. Er werd hier een dubbele competitie gespeeld, welke werd afgesloten met een kleine en grote finale. De groepen 5 en 6 spelen het minivolleybal niveau 3. Dit betekent dat alle eerste ballen hetzij bovenhands, hetzij onderhands gepasst moeten worden, die afgevangen moet worden door een medespeler. Verder moesten ook zij doordraaien na elke bal. De scheids was er wel wat soepeler in, maar fanatiek waren de teams zeker. Ook hier ging het naarmate de wedstrijden vorderde steeds beter. Er werd ook steeds slimmer gegooid.

Na de poulewedstrijden streden de teams nog een keer tegen elkaar voor de verdeling van de prijzen. De kleine finale ging tussen de Pijlpower en Last Minute, welke de pijlen wisten te winnen en derde werden.  De grote finale ging tussen twee teams van de Pijlstaart. In de grote finale was het een spannende strijd tussen de Supermans en de Pijlstaartkippen. Het was uiteindelijk de Supermans die super de prijzenkast mochten vullen met een eerste prijs.

De einduitslag van groep 5:

 1.  De Supermans (Pijlstaart) 
 2.  Pijlstaart kippen (Pijlstaart) 
 3.  Pijlpower (Pijlstaart)
 4.  Last Minute (Schakel)

Dan de groepen 6. Hier waren de meeste teams van deze dag (10). De teams waren verdeeld over 3 poules . Zij spelen hetzelfde niveau als groep 5. Hoewel sommigen de pass nog best moeilijk vinden, zie je over het algemeen dat er net iets meer spel uitkomt. Dit doordat ze een jaartje ouder zijn en ook vorig jaar dit niveau al hadden gespeeld. Er werd fanatiek gestreden en de zweetdruppels waren veelvuldig aanwezig.

Na de poulewedstrijden volgden op basis van de gemiddelden plaatsingswedstrijden, waarbij de strijd tussen de St Jozefschoolteams  om de 7e en 8e prijs zo spannend was, dat ze gelijk eindigden op het fluitsignaal! Na een extra serve ronde waren het de Jo-volleys die de 7e plek bemachtigden. De strijd om het brons ging hier tussen een team van de Pijlstaart, De Matties en een team van de Schakel, S’Toppers. Hier trokken de Matties aan het langste eind.

De finale ging tussen twee teams van de Pijlstaart. Het was een spannende strijd tussen de Vliegende Volley’s en de Toppertjes. Het waren uiteindelijk de Toppertjes die top de prijzenkast mochten vullen met een eerste prijs.

De einduitslag van groep 6:

 1.  De Toppertjes (Pijlstaart) 
 2.  De Vliegende Volely’s (Pijlstaart) 
 3.  De Matties (Pijlstaart)
 4.  S’toppers (Schakel)
 5.  De bestens (St Jozef)
 6.  Sterkste Schakel (Schakel)
 7.  Jo-volley’s (St Jozef)
 8.  Smash (St Jozef)
 9.  Jozeftoppers (St Jozef)
10. Volleytijgers (St Jozef)

Hiermee komt een eind aan een mooie volleybalmaand van Atalante op de Vinkeveense basisscholen. 

Zie foto's op http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=280

Bron: IngeNaar het overzicht