Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Scholentoernooi 2014

http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Minidag in Ouderkerk
08 december 2013


De “Sinterklaas After” competitiedag vond voor de jongste volleyballers van Atalante plaats in Ouderkerk waarbij als eerste de allerjongste aantraden.

De Atalante Megamini’s, met Tessa vd W, Tessa K. Isis, Emma en Daan speelden de eerst partij tegen een nieuw team van VCH uit Hoofddorp. Dit was een gelijk opgaande strijd, heel wat goede passes en mooie services. Zonde dan net in de zoemer het team uit Hoofddorp 1 punt meer had. De tweede set een eender beeld, maar waren ze wat alerter in de eindstrijd en ditmaal haalde het Mega team de set binnen.

Daarna tegen Spaarnestad uit Haarlem. Een bekende pittige opponent. Dat bleek ook nu wel weer. Deze meiden zijn meer ervaren en bleven solide spelen terwijl de Megadames nog wel eens wisselden van hele mooie rally’s tot wat minder sterke momenten. Deze partij werd verloren. Dan als laatste SAS uit Uithoorn. De tactiek van de vorige toernooidag werd weer erbij gepakt. Vooral veel juichen en enthousiast spelen. Dat werkte. De eerste set werd juichend gewonnen! Ook de tweede leek even kat in het juichende bakkie. Maar helaas verloren ze net een paar punten voor de zoemer en was het 13-14 voor SAS.. zonde maar lekker gespeeld. Ook dit maal zijn ze (zij het nipt) derde geworden en komen ze in januari ook weer uit in deze poule.  

In de middag de Toppers en de Kanjers. Na een zeer succesvol toernooi vorige maand in IJmuiden, moesten de Toppers, met Thomas, Femke, Nathalie, Zoey en Mike aantreden in de hoogste A poule van Niveau 6! Of het nou de spanning van deze poule was, maar ze begonnen de eerste set tegen de dames van SAS Girl Power wat twijfelend. Ondanks dat ze de hele set redelijk gelijk op gingen en uiteindelijk nét met 19-18 verloren, was wel duidelijk dat er meer in zat. Dit werd dan ook bewezen tijdens de tweede set die overtuigend werd gewonnen met 16-24. 

De tweede wedstrijd moesten ze spelen tegen een gehavend VCH Spike, dat slechts met 3 jongens aanwezig was. Maar dat dit niet altijd een nadeel hoeft te zijn, werd al snel duidelijk want met zeer fanatiek spel liepen VCH  bijna weg met een set winst. Gelukkig waren de Toppers mentaal sterk genoeg om aan het einde van de set een 19-20 winst veilig te stellen. De tweede set speelde de VCH-drieling nog steeds een stevige pot volleybal, maar konden uiteindelijk toch geen vuist maken tegen de overwinningsdrang van de Toppers (16-19).

De laatste wedstrijd moest dan uit gaan maken wie er in deze eredivisie van Niveau 6 de eerste plaats zou gaan halen, want zowel de Toppers als de Spaarnestad Tigers hadden 1 wedstrijd gewonnen en 1 gelijk gespeeld. De eerste set werd ook meteen duidelijk dat de Tigers de sterkste tegenstanders van de dag zouden worden, met zeer gedegen spel en mooie reddingen werden de Toppers (die zelf ook niet slecht speelden) overrompeld met 23-15. Echter de tweede set, begonnen de Toppers met tweemaal een sterke serie services, waardoor ze redelijk konden uitlopen. De Tigers kwamen aan het eind nog gevaarlijk dichtbij, maar op de zoemer was de stand 17-19 voor de Toppers en zou het dus op puntensaldo aankomen, wie er eerste zou worden. Uiteindelijk bleken de Tigers tijdens een eerdere wedstrijd een monsterzege behaald te hebben en werden onze Toppers zéér netjes (hun eerste wedstrijd in de allerhoogste poule) tweede! 

Na de splitsing van de een groot team in 2 teams hebben de Kanjers, met Jikke, Kevin, Isa en Roos het erg pittig op niveau 6. Zij zouden eigenlijk daar in de beginnerspoule moeten beginnen maar stonden vorige keer nog te hoog ingedeeld, nu een poule lager. Nieuwe kansen. De opponenten waren allemaal Spaarnestad teams!

De eerste wedstrijd ging gelukkig al beter dan vorige week. De service verliep goed en het was een gelijk opgaande partij. De voldoening was groot dat ze meteen de allereerste set wonnen! In de tweede set kwam de tegenpartij wat meer in spel en deze set moesten ze helaas afstaan. De tweede wedstrijd tegen lange oudere meiden die vooral bovenhands goed konden serveren. Als er rally’s werden gespeeld ging het nog wel gelijk op, maar in beide sets was het vooral de serve van de tegenstander die de winnende punten binnenhaalden.

Daarna het 3e team van Spaarnestad. Zij speelden duidelijk al wat langer op niveau 6, het speelde een erg solide partij. Daar waar de Kanjers soms nog wat foutjes maken en puntjes lieten liggen, haalde Spaarnestad de punten binnen. Ook deze twee sets bleven in Haarlem.

In laatste wedstrijd heeft Thomas ingevallen daar Jikke eerder weg moest. Eerste set eerst nog wat onwennig met een nieuwe speler. Maar het ging niet verkeerd er waren leuke rally’s. Wel maakten de Kanjers wat meer foutjes en dan met een sterke serve van de opponent 4 uit Haarlem moesten ze de set afstaan. In de tweede set werd er netter gespeeld en ging het gelijk op. Vooral met een goede serve werden heel wat puntjes bijeen gesprokkeld. Een paar prachtige reddingen, het was een opleving op het late uur. Ze kregen er lol in en het enthousiasme deed nog eens een extra duit in het zakje 25-17 gewonnen! Dus toch nog een lekker end voor de Kanjers!

Bron: OudersNaar het overzicht