Thuisspeeldag voor de mini's in Mijdrecht
13 april 2014

Afgelopen zaterdag vond de "thuis" speeldag plaats in de Phoenixhal in Mijdrecht, alwaar VV Atalante zaaldienst had.

Deze dag zou in de  hoogste poule, niveau 6, met de Atalante Toppers erin een beslissing gemaakt worden wie ons district zou gaan vertegenwoordigen in regio finales. De verwachtingen waren hoog gespannen, daar de Toppers ook al een keer eerste zijn geworden op een minidag.

Helaas maakten de Toppers een "valse" start. Het team van VCH Hoofddorp wat op papier de zwakkere opponent zou moeten zijn begon erg sterk. Het verraste het team. Ze kwamen wel sterk terug, maar moesten met 2 punten verschil de set aan VCH laten. De tweede set aan elkaar gewaagd en net op het belangrijke moment scoort VCH dat ene punt verschil waardoor deze ook naar Hoofddorp ging. Een domper, maar ze herstelden zich goed met een puike winst op VHZ! Daarna de laatste partij tegen de sterkste opponent Spaarnestad. Een hele mooie wedstrijd van twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Zo bleek ook uit de stand een gelijk spel met minimale verschillen. Door het verlies in de eerste partij helaas geen finale plaats. Wie weet nieuwe kansen op de laatste minidag volgende maand met finales binnen ons district.

Dan speelden ook de Atalante Megamini's in de ochtend en wat ze steeds net niet lukte was in de thuishal een feit. Eindelijk die begeerde 1e plek!! Het team speelde enthousiast, reageerde en anticipeerde goed op de bal, kortom ze hadden echt heel veel. Ook de tweede vangbal werd netjes opgegooid voor de mede speler die m er strak overheen speelde met zelfs enkele smashes erbij! Wordt steeds mooier om te zien. In de laatste wedstrijd speelde de vermoeidheid parten. Wat minder geconcentreerd, maar met een gelijk spel stelden ze de eerste plek zeker! Op de finale dag strijden ze nu mee om de  podiumplekken op niveau 4.

In de middag de Atalante Kanjers. Zij komen ook uit op niveau 6 en hadden dit keer een poule van wel 6 teams waarbij je er maar 3 zult treffen. Net als de Toppers hadden ook de Kanjers een "valse" start. Er had meer in gezeten, maar door wat onnodige foutjes ook voor hen een verliespartij. Maar daarna ging het berg opwaarts. Tegen Oradi werd hard geknokt, het was spannend. De eerste set met enkele punten verschil gewonnen en de tweede gelijk gespeeld. Pas in de laatste wedstrijd kwamen ze helemaal los. De opponent was wel wat minder, maar er werd lekker gespeeld en deze werd dan ook riant gewonnen door de Kanjers. Een hele mooie verdienstelijke 3e plaats!

Dan als laatste Atalante 4. Het nieuwste team van Atalante wat pas kort is gestart. In verband met afwezigheid van Nikki viel Daan (Megamini's) in, die wel al wat vermoeid was door het ochtendprogramma. Het begin was voor de meeste teams moeilijk, zo ook voor Atalante 4, die enigzins verrast werd in de eerste set door de Nieuw Vennepse formatie. Een ruim verlies wat in de tweede set bijna goed gemaakt werd. Ze waren toen aan elkaar gewaagd,jammergenoeg met 1 punt verschil verloren. De tweede partij was mooi om te zien. Twee teams aan elkaar gewaagd, goede passes en vangballen. En steeds slimmer gekeken naar gaatjes bij de tegenpartij. Het resulteerde in een gelijk spel. De eerste set van laatste partij toonde een eender beeld. Twee teams aan elkaar gewaagd en dus ook gelijk spel. Helaas was de vermoeidheid die parten speelde in de laatste set, waardoor ook de concentratie wegzakte. Deze set werd ruim verloren, maar wel een sterke minidag voor Atalante 4! De groei zit er zeker in bij het nieuwere team!

Zie ook http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=286 en https://www.facebook.com/AtalanteVinkeveen?fref=ts