Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

MC1 Kampioen

Twee kampioenen erbij !!
18 mei 2014


Op 17 mei vond in Kudelstaart de afsluiting van de minicompetitie plaats en werden de bekers verdeeld. 

In de ochtend begonnen de Atalante Toppers en de Atalante Megamini's. De Toppers hadden een mooi begin, tegen SAS de minste van de 3 oppononenten. Een lekkere binnenkomer die met een ruime winst werd afgesloten. Dan het team uit Nieuw Vennep wat al beduidend pittiger was. Maar de Toppers toch net een stapje beter. Ook hier een winst. De laatste opponent Spaarnestad maakte net als Atalante nog kans op de beker. Erg spannnend dus, zeker ook voor het publiek als dan de eerste set nipt werd verloren.. Gelukkig zette Atalante in de tweede alles recht en haalde met gedegen spel er een gelijk spel uit. Wie was winnaar? Het bleek dat Spaarnestad ergens al een puntje had laten liggen, dus was het Atalante die hier de beker in ontvangst mocht nemen. De Toppers kampioen! 

Bij de Megamini's gaat het steeds beter in de laatste toernooien. Maar door die goede prestaties zaten zij in de allerhoogste poule ingedeeld op de finale dag. En dit waren sterke tegenstanders. Ze startten ook met een overtuigende nederlaag. Tegen de volgende opponent SAS wisten ze toch nog mooi een puntje af te snoepen. De laatste tegenstander kwam uit Haarlem en hadden evenveel punten als Atalante, dus hier moest het gebeuren.. Met aanmoedigingen van de kant lieten de meiden hier hun beste partij zien! Mooie reddingen en slimme ballen. Hiermee werd het brons in deze sterke poule zeker gesteld! 

In de middag de Atalante Kanjers en de Atalante 4.
Atalante Kanjers is een vrij jong team wat al naar het hoogste niveau is doorgeschoven. Dit jaar was best een uitdaging en soms ook moeilijk, maar ze hebben veel ervan geleerd. De eerste partij was een mooie pot tegen Kudelstaart wat eindigde in een gelijk spel. Daarna tegen Nieuw Vennep. In de rally's waren ze aan elkaar gewaagd, alleen door een paar sterke service beurten van de oranje shirts ging de winst naar Nieuw Vennep. Als laatste tegen het team uit Haarlem. Ook hier teams aan elkaar gewaagd, hier hadden ze een beetje de pech dat precies in de zoemer de tegenstander net iets meer punten had. De kanjers hebben verdiend een bronzen plak binnen gesleept.

Dan Atalante 4. Vier nieuwe jeugdleden hebben we vanaf februari laten starten op niveau 3. Zij hebben een mooie progressie laten zien. De start was net als bij de Toppers een lekkere binnenkomer met een dikke winstpartij, dat geeft vertrouwen. Daarna tegen Oradi en dit was heel spannend! Daar werd gelukkig net op tijd nog een punt gescoord om hier twee keer een gelijk spel op het bord te laten zien. Als laatste tegen het team van Hoofddorp, ook hier een pittige pot, maar met minimaal verschil wist Atalante deze ook te winnen.  En omdat Oradi punten had laten liggen is Atalante 4 kampioen! Heel mooi van dit kersverse team!

Dit is wel een van de meest succesvolle seizoenen voor de hele jeugdafdeling van Atalante met we 4 bekers!

Bron: IngeNaar het overzicht