Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014

Atalante H3 grijpt koppositie
11 oktober 2014


Afgelopen vrijdag was het dan zover. FCH 2 uit Heemstede was dit seizoen nog ongeslagen en kwam op bezoek in ons mooie Vinkeveen.

Heren 3 had een complete selectie en dat betekende dat aanvoerder Rob van Tellingen alle keus had. Met in de de basisopstelling van Jan Ruizendaal, Han Feddema, Rob van Tellingen, Adrie Heinsbroek, Peter Keizer en Rein Kroon begon de Vinkeveense motor te draaien, onder het motto 'de eerste klap is een daalder waard'. Alles lukte en de uitslag van de eerste set was snel geklaard met 25-12.

In de tweede set bleef de opstelling gelijk en werd de doelstelling aangescherpt, maximaal 10 tegen. Een time-out op 9-9, en daarna zagen de Vinkeveende mannen het licht, 14 punten op rij volgden en de set werd gewonnen met 25-11.

In de derde set kwam Arjan Bakker erin voor Rein Kroon. De geoliede machine was ook in die opstelling niet te stoppen. De Heemkerkers grepen echter de macht, op 11-18 volgde een time-out! De aanvalsplannen werden besproken, doel was helder, en het lukte alsnog: 25-22 winst. De koek was op bij de tegenstander. De winst was binnen, het verzet gebroken en de walk-over was duidelijk in de laatste set 4: 25-6.

Hiermee heeft alleen H3 de ongeslagen status van 4-0 nog staan. Het team is de trainster, Roos Aarsman zeer erkentelijk. Vorige seizoen is er maximaal twee keer gewonnen met 4-0, op dit moment staat dit geroutineerde team zeer verdienstelijk aan de leiding en gaan ze voor de titel!

Bron: ReinNaar het overzicht