Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën


Atalante heren 1 verliest van zichzelf
12 oktober 2014
Atalante heren 1 liep in Haarlem tegen de eerste nederlaag aan, met 3-1 tegen Spaarnestad H3. Een onnodige nederlaag, want Atalante had een collectieve offday.


Met Brent uit heren 2 voor Yorick, moest de opstelling iets worden aangepast. Leroy moest zijn favoriete buitenpositie inwisselen voor het midden. Toch leek dat aanvankelijk geen al te groot probleem voor de Vinkeveners. Tot twee keer toe sloeg Atalante een gat van een aantal punten,3-6 en 15-19, maar even makkelijk werd deze voorsprong weer uit handen gegeven. In de slotfase kon Atalante niet doordrukken, 26-24.

Geen man overboord zou je zeggen, maar in de tweede en derde set zakte Atalante ver weg. De servicedruk verdween, terwijl Spaarnestad die juist opvoerde. En Atalante wist er geen raad mee. De passing was zeer matig en als er al een aanval uitkwam dan belandde die buiten de lijnen. Het werd 25-19 in de tweede en 25-22 in de derde set. Aan het eind van die derde set leek Atalante zich nog wel even te herpakken. Van 14-19 kwamen de Vinkeveners terug tot 21-22, ondermeer met een perfect uitgevoerde staffel met Bas en Iwan. Maar deze opleving was slechts tijdelijk. Je hebt van die dagen dat er weinig lukt en dat niemand echt in de wedstrijd zit. Afgelopen zaterdag was zo’n dag.

Dan maar de bonus in de vierde set pakken. En dat lukte. Spaarnestad was blij met de vier punten en Atalante kon even laten zien dat het wel degelijk goed kan volleyballen. Zo presteerde Leroy het om met een hand een killblock te maken.  Maar het was slechts een schrale troost.

Het team blijft kwetsbaar als er in de basisopstelling iets moet worden aangepast. Brent viel goed in, maar de automatismen waren ver te zoeken. Wellicht was het het spelen op zaterdagmiddag, dat is weer even wennen. Aan de andere kant, kampioen worden hoeft nog niet. Handhaven is het doel. En in deze competitie zijn er verschillende verrassende uitslagen te noteren. Zo verloor koploper Prima Donna (drie keer 4-0 winst) nu zelf met 4-0 van VTC Woerden. Het kan dus alle kanten op en Atalante bekleedt als debutant nog steeds een keurige derde plek.

Vrijdag 24 oktober om 21.15 in de Boei is er al de kans op revanche. Dan komt de nummer 4 Voleem naar Vinkeveen. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe Atalante tegen een van de betere tegenstanders in deze competitie op de been kan blijven.

Bron: Jeroen KNaar het overzicht