Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


MC1 Kampioen

Scholentoernooi 2014

Nog geen chemie bij Dames 2
03 november 2014


Afgelopen vrijdag vertrokken de meiden van 2, bijna compleet, richting Nieuw Vennep voor een wedstrijd tegen VHZ. Alleen Saskia was niet van de partij. Zij was in haar nieuwe huisje volop aan het klussen. Na 5 verliespartijen vonden de dames het hoog tijd om nu eens een keer met winst naar huis terug te keren. Vanaf het begin van de competitie verloopt het spel erg wisselvallig. De ene partij draait het allemaal aardig bij de dames en de volgende partij kan dit helemaal weg zijn. Daarbij komt dat elk teamlid zijn eigen kwaliteiten heeft, maar een echte afmaker binnen het team is er nog niet. We kunnen de tegenstandsters over het algemeen aardig bijhouden wat punten betreft maar bezitten niet de power om net dat beetje extra te geven en de wedstrijden winnend af te sluiten.

Maar vrijdag 31 oktober tegen VHZ wilde Atalante graag meer punten dan normaal binnen halen. Met Annemarie als set upster, Malou diagonaal, Inge en Astrid op de buitenpositie en Joke en Marian op het midden begonnen de dames aan de eerste set. Eigenlijk direct werd duidelijk dat de swung er niet in zat. Het ging moeizaam, te weinig beweging in het team, onzorgvuldige passes, matige set ups en daardoor onvoldoende aanvalskracht. De VHZ dames, gehuld in verblindend fel oranje shirts, hadden niet al te veel moeite om de ballen van de grond te houden en daar wat mee te doen. Reserve speelster Loes probeerde met een time-out het tij te keren waarbij de nadruk werd gelegd op het verzorgen van de pass als eerste. Daar had Atalante de afgelopen week ook op getraind.  Trainer Erik Raket had tijdens de training al aangegeven dat er niet tijdig werd gestart met bewegen en dat was zowel in de service pass als in de rally pass duidelijk zichtbaar. De eerste set ging vrij eenvoudig naar VHZ.

De tweede set werd gestart in dezelfde opstelling in de hoop dat de chemie in het team beter zou worden. Het begin van de tweede set was dit nog niet zichtbaar. Maar langzamerhand ging het beter draaien bij Atalante. De pass kwam wat netter en de meiden hadden in de gaten dat vooral wisselvallig spel bij VHZ tot onrust leidde. In eerste instantie ging de strijd gelijk op en vanaf de 10 punten konden de Vinkeveense dames een voorsprong nemen. Bij 16-20 stagneerde de score echter en sloop VHZ punt voor punt dichterbij. En zoals in de wedstrijden hiervoor was Atalante niet in staat om flink te knallen en de setwinst binnen te halen, 26-24 voor VHZ.

In de derde set werd Loes gewisseld voor Inge. Verder geen wijzigingen in de opstelling aan Atalante zijde. Maar VHZ herpakte zich en nam direct vanaf het begin de touwtjes in eigen hand. Vooral via de service zetten ze Atalante onder druk. De pass aan Vinkeveense zijde werd weer onzorgvuldig. Geen mogelijkheden voor setupster Annemarie om al haar aanvalsters te voorzien van mooie setups. De ballen lagen te ver van het net of te ver naar buiten. Ook een setupsters wissel bracht geen soelaas. Helaas liep het in deze 3de set weer niet zoals gewenst 25-13. In de vierde set ging het nog steeds niet soepel maar konden de meiden uit Vinkeveen de tegenstander aardig bijhouden. Dan maar alles op alles zetten om die laatste zet winnend af te sluiten. Gewerkt werd er wel, niet altijd even efficient en effectief, maar de meiden knokten ervoor. Bij een stand van 23-23 zag het er voor Atalante uit dat ze toch nog 1 set konden pakken. Helaas werd een slechte pass van VHZ dicht op het net niet verzilverd door Astrid. De bal kwam zo mooi en ze had een enorme klap in gedachte. Maar de bal kwam in het net terecht. Nog een knullige verdedigende fout en de laatste set en daarmee ook de wedstrijd ging verloren.

Hopelijk lukt het de dames om binnenkort toch meer punten te gaan pakken en zo een aantal plaatsen in de ranglijst te gaan stijgen. Ze hebben per slot van rekening niets te verliezen want lager dan plaats 12 kunnen ze op dit moment niet zakken. Vrijdag 7 november speelt D2 om 19.15  uur thuis tegen US.

Bron: LoepsNaar het overzicht