Derde vijfsetter voor Dames 2
10 november 2014

Vrijdag 7 november moest het tweede dames team van Atalante aantreden tegen US dames 5 uit Amsterdam. Met eindelijk weer een kompleet team en een goede laatste training in de benen waren de dames hoopvol gestemd om weer eens punten te pakken. Het inslaan van de tegenstander deed de dames wel even slikken. Menig harde bal vloog ze om de oren.

Maar de eerste set pakte anders uit. Vanaf het begin was Atalante alert. Verdedigend gingen ze voor elke bal en ook aanvallend liep het gesmeerd. Vooral Astrid scoorde menigmaal op de buitenaanval. De stand ging lange tijd gelijk op. Een laatste time-out van US mocht niet meer baten en Atalante pakte de eerste set met 25-23.

Ook de tweede set gaf eenzelfde beeld. Mooie tactische aanvallen van Loes op het midden en rake klappen op de diagonaal van Malou brachten de nodige punten binnen. Op het eind werd het nog erg spannend maar Atalante wist toch de set te pakken met 26-24.

Het tij leek gekeerd. Nu de rest van de punten pakken. US had echter twee lange wissels ingezet om toch wat punten pakken. En dat lukte. Ondanks het nog steeds harde werken en slimme balletjes van Mie verloor Atalante de derde set.

In de vierde set ging het weer beter. Er kwam meer grip op de aanval van US mede door goede service beurten van Atalante. Opnieuw ging het nek-aan-nek. Een laatste wissel van Atalante gaf echter niet het gewenste resultaat. Met 22-25 werd de vierde set verloren. In de vijfde set lukte niets meer. Al snel kwamen de Vinkeveense dames op een achterstand die niet meer in te halen was. Wederom geen volle winst maar een goed gevoel resteerde. Op naar meer punten.

Bron: Joker