Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën
http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal





Wanneer mag winst nu eens lukken bij Atalante dames 1?
23 november 2014




Op maandag 17 november mocht het 1e Haaxman/Verbruggen Atalante dames team in Haarlem aantreden tegen spaarnestad. Vanwege het vroege uur zorgde de file onderweg voor een incompleet team bij het warmspelen. Gelukkig  was net voor aanvang de hele ploeg binnen en in de  stemming om nu eindelijk eens winst te gaan pakken. 


De eerste set verliep wat aftastend aan beide kanten. Er was goede inzet, er werd gezocht naar gaatjes en door de service werd de tegenpartij uitgedaagd zich te verdedigen. Hierdoor liep het gelijk op tot aan de laatste punten. En zoals het de dames dan kennelijk gewoon is, komt er net een streepje tekort: 23-25. 


De 2e set waren de Atalantedames daarom vastberaden het muntje nu eens de andere kant op te laten vallen. Ook deze set ging het duel gelijk op. De dames van spaarnestad waren duidelijk geroutineerder als team, lieten wel gaten vallen, maar merkten snel dat deze gaten ontstonden en schoven dan keurig in. Toch kon Atalante zich vastbijten in de wedstrijd met als gevolg een 25-23 winst. Dit smaakte zoet! 


De 3e set echter was er dusdanige moeite met het opvangen van de servicebeurt van 1 geroutineerde dame dat de achterstand te groot was geworden. gevolg: een schamele 6-25 als eindstand.


Voor de 4e set werd echter de peper weer op de plaatsen gestoken waar die nodig was. De passes resulteerden in een setup die kon worden afgemaakt. Het bleef lastig om de juiste gaten op te zoeken, maar een ingehouden slag of prikballetje had best leuk resultaat. Toch was het ook nu weer niet voldoende om de winst te pakken; 19-25.   


Mag het dan nooit eens lukken om de winst te pakken? De dames geven het niet op. Dat belooft volgende week vrijdag een leuke pot te worden tegen dames 2!!

Bron: Ingeborg



Naar het overzicht