D3 weer met beide beentjes op de grond
30 november 2014

Na vier winstpartijen op rij stond afgelopen zaterdag de directe profiel fotoconcurrent van GT.Bunck dames 3 op het programma, VV Amsterdam D7. In een zeer rumoerige sporthal vocht Atalante in eerste instantie tegen zichzelf en had veel moeite met de tegenstander. Na anderhalf uur spelen stond er een 4-0 stand op de scoreborden, maar helaas niet voor Atalante. De Vinkeveense equipe blijft daardoor ‘the best of the rest’.

Na drie wedstrijden tegen de laagvliegers uit de poule werd zaterdag 29 november om 17.00 uur gespeeld tegen de nummer vier van de competitie. VV Amsterdam D7 beschikte maar liefst over 12 fitte speelsters, een compleet team op de bank dus. De eerste set werd zeer slap gestart door Atalante. Veel eigen fouten en een afwachtende houding in de verdediging zorgden voor een dikke achterstand. Na een time-out kwam Atalante iets beter in haar spel en ook een wissel pakte goed uit. Helaas was de achterstand te groot om de stand om te buigen naar setwinst. Deze set ging met 25-19 naar Amsterdam.

De tweede set begon Atalante wederom met een achterstand, maar deze werd nu sneller omgebogen. De pass ging beter lopen, waardoor er aan het net meer afgewisseld kon worden. Door de betere blokverdediging durfden de aanvalsters meer risico te nemen. Dit betaalde zich uit. De gehele set ging de stand gelijk op, maar aan het einde was het Amsterdam dat –dankzij hun vele wisselmogelijkheden – de setwinst naar zich toe trok (26-24).

Het was duidelijk dat Amsterdam onder aanvoering van hun nieuwe spelverdeelster, die de tweede set binnen de lijnen gebracht was, een maatje te groot was voor Atalante. Het spelletje ging behoorlijk sneller, waardoor Atalante moeite had om de blokkering goed te zetten. Toch ging Atalante er voor en wilde graag de derde set winnen om uitzicht op winst van de wedstrijd te houden. Amsterdam zette een paar wissels in die duidelijk minder waren dan de basisspeelsters. Atalante profiteerde hier gretig van en legde met ingehouden aanvallen menigmaal de verdediging van Amsterdam plat. Helaas besloot de coach van Amsterdam te wisselen om niet in gevaar te komen. Dit had het gewenste effect, want het tempo ging omhoog en de eindsprint was ingezet. Atalante was niet bij machte het tij te keren en keek tegen een 3-0 achterstand aan (25-17).

De vierde set gaf Atalante nog een keer vol gas. Er werd hard gewerkt en goed aangevallen. Na een paar punten spelen scoorde Agnetha Janssen een mooie aanval, waarna zij een publiekswissel kreeg. Agnetha stopt vanwege haar zwangerschap met het spelen van wedstrijden. Een tweetal mooie en harde middenaanvallen van Amsterdam zorgden ervoor dat Amsterdam weer in een flow kwam en bij 15-13 werd de betere spelverdeelster weer binnen de lijnen gebracht. Het tempo ging omhoog en Atalante had wederom moeite dit bij te benen. Tel daarbij de individuele fouten en ook deze set ging weer naar Amsterdam (25-19).

Helaas een 4-0 verlies dus, maar het team kan toch trots zijn. De coach van Amsterdam durfde het niet aan om met zijn wisselspeelsters te blijven spelen en Atalante is officieel ‘the best of the rest’.

Maandag 8 december speelt GT. Bunck dames 3 de laatste wedstrijd van 2014. In Haarlem wordt dan om 19.30 uur tegen rode lantaarndrager Spaarnestad D9 gespeeld.