Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën






Atalante D2 pakt broodnodige punten
25 januari 2015


De dames van twee staan er op de 10e plek van 12 niet al te best voor. Van de nummers 1 en 2 werd in de eerste speelweken van 2015 verloren, reden genoeg om tegen de nummer 9 de mouwen flink op te stropen. Daarnaast was de 3-2 winst van onze dames 1 tegen dit team VCH uit Hoofddorp twee weken eerder een goed voorbeeld om te volgen. 

Met dit ‘moeten winnen besef’ werd de eerste set redelijk gespannen gestart. De inzet was goed, er werd hard gewerkt met wisselend gevolg: de ene rally was met mooie combinaties, een volgende strandde door persoonlijke foutjes. Coach Jet benutte een eerste time-out op 6-10 achter en het team zette aan voor een inhaalslag. Stap voor stap ging het voort, alles werd ingezet om de achterstand kleiner te maken. Twee wissels, nog een time-out op 18-19 en het werd close. Maar een paar thuisfoutjes op rij zette de wisselvallige voeten weer op de vloer: 20-25 verlies.

Een beetje ontgoocheld wel liepen de Vinkeveense dames naar het andere veld. Coach Jet zette een mooi betoog op. Foutjes eruit, solide spelen. Verder nog wat vocale pit erbij en gaan met de gele banaan. Aan het begin van set twee was het nog steeds wat voorzichtig: op 6-9 achter weer een time-out. Daarna werd het fanatieker en met nog meer aanmoediging binnen en buiten het veld werd de strijd nu echt ingezet. Tactische balletjes en harde aanvallen lukten bij Atalante steeds vaker en VCH kon haar lange middenaanvallers steeds minder vaak in stelling brengen. De service ging steeds beter, zo ook pass, verdeling en aanval. De ploeg raakte op dreef. Time-outs van VCH nu op 19-17 en 23-19. De thuisploeg rook setwinst en verstarde deze keer aan het eind van de set niet: 25-20 winst!

De setwinst was een geweldige opsteker die voor de Vinkeveners de ommekeer maakte. Met de zelfde herrie en enthousiasme ging het voort en steeds meer rally’s waren voor de groengele equipe. Een puike service beurt van Astrid zette flink wat punten op het score bord, mooi blokwerk en allerte netreacties van Marjan maar bovenal toch onze sterinvaller Mirjam die onbevangen en pittig een mooie inspiratie was voor de dames van twee en veel punten scoorde met haar harde aanval en zeer alerte en fanatieke spel. Erg lekker gespeeld. Setwinst: 25-12. In de laatste set kwam Malou terug en Mirjam voort op de verdeelpositie. De trein denderde voort langs jubelende supporters en zonder stoppen werd het 25-15. Vier punten in de pocket. Met nog 7 reizen te gaan zijn we er nog niet. Maar alles op alles wordt ingezet om op z’n minst de 8e plek te bereiken. Zaterdag speelt de ploeg tegen de nummer 3, twee weken daarna thuis om 19:30 tegen de nummer 8.

Bron: mi



Naar het overzicht