Vrijdag de dertiende eindigt goed voor D1
15 februari 2015

Op vrijdag 13 februari speelde Atalante dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, tegen vv-Amsterdam. Deze dames stonden op de 7e plaats en hebben ons de vorige keer helemaal weggespeeld. Dit keer mocht dat natuurlijk niet gebeuren! Met maar liefst 4 invallers van dames 2 gingen de wij de strijd aan.

De eerste set begon erg goed. We stonden heerlijk te spelen en de tegenstander leek nog niet helemaal warm te zijn. Punt na punt werd er gescoord. Door onze servicedruk kwamen de dames aan de overkant maar niet in hun spel. 10-18 stond het en we gingen gewoon door met scoren. Prachtige smashes en goede passes zorgden ervoor dat we deze set met een dikke voorsprong wonnen! 25-14, op naar de tweede set.

De tweede set ging net zo goed. We begonnen met dezelfde opstelling als de eerste set, misschien konden we nog wel een puntje pakken! We bleven gewoon rustig spelen en voelden weinig druk. De dames aan de overkant waren nog steeds niet op dreef. Af en toe zongen ze een liedje, maar zo veel liedjes als de vorige keer kwamen er niet. Voor ons alleen maar gunstig, want zo konden wij rustig verder spelen. Op een gegeven moment zakte het een beetje in aan onze kant. Het liep heel even niet zo soepel. Maar dat werd gelukkig snel weer ingehaald. Een paar prachtige services en de achterstand was weer ingehaald. We wonnen deze set met 25-20.

De derde set ging het allemaal even wat minder. Al vanaf het begin scoorde vv-Amsterdam goed. 4-1 stond het dus het moest nu echt gebeuren. De achterstand werd wel ingehaald, maar heel soepel ging het nog steeds niet. Er was veel moeite met het opvangen van de services, daar verloren we veel punten mee. Verder gingen onze services heel vaak uit. We bleven nog een tijdje bij, maar toen het 18-22 stond ging het mis. We scoorden nog twee punten, maar de tegenstander zat heel goed in het spel. We verloren deze set met 20-25.

De vierde set ging het nog steeds niet zo lekker. Een andere opstelling moest er volgens ons voor zorgen dat er meer gescoord werd. Helaas zat de tegenstander zo goed in het spel dat we weinig antwoord hadden op de keiharde ballen. De dames uit Amsterdam zaten overal en rolden voor elke bal over de grond. Op de services en smashes hadden we ook weinig antwoord. Maar er kwam een keerpunt! De dames waren aan een inhaalslag begonnen. Er werd weer heerlijk gescoord en de punten werden weer terug gehaald. Helaas lukte het net niet om de punten in te halen. We verloren deze set met 25-22.

De vijfde set dan.. Nu moest het echt gaan gebeuren. We begonnen weer met de opstelling van de eerste set. Het begon niet zo soepel, er werden al meteen een aantal punten gescoord door de Amsterdamse dames. Het stond 9-13, nog twee punten en dan was het afgelopen. Maar we lieten het hier absoluut niet bij zitten. Alles moest nu van de grond af! En dat gebeurde ook. Na een paar prachtige services waar de tegenstanders geen antwoord op hadden, haalden we die achterstand weer in. 14-14, het stond weer gelijk. Uiteindelijk scoorden we die twee punten met een aantal vette reddingen van Jana. We wonnen met 16-14.

Bron: Jessica