Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Dames 4Dames 2

Net geen winst voor D2 van de nr 3.
01 maart 2015


Afgelopen zaterdag , op een vrij ongewoon tijdstip - 12.00 -,  moest de tweede damesequipe van Atalante (nr 11) aantreden tegen US dames 5 (nr 3) uit Amsterdam. In een mooie nieuwe hal, de Amstelcampus. Een absolute aanwinst daar ten opzichte van de oude Wibauthal, hopelijk doen ze daar ook nog wat aan die buiten proportionele parkeertarieven.

Astrid (wintersport) en Saskia (verbouwing huis) waren verhinderd, maar gelukkig wilden Mirjam en Nancy ons team versterken. En ook nog met een jarig Joke in de gelederen, het kon niet op!

Na een imponerend inslaan van lange meiden begon de opponent ook voortvarend. Atalante keek al vrij snel tegen een 0-6 achterstand aan. Maar als een diesel kwam Atalante op gang. US maakte het veld erg klein, waardoor de Vinkeveense dames veel punten scoorden achter in de hoeken. Lange tijd ging het gelijk op, maar op het end trok lang US net aan het langste end wel gesterkt door een paar dubieuze beslissingen in het voordeel van Amsterdam. Hoezo pannenkoek?

In het tweede bedrijf Nancy erin, die ook meteen gebruik maakte van haar beachtechniek aan het net om de hoeken te bestoken. Net als de vorige set speelde Atalante gedegen spel. Dit keer meteen van het begin af aan goed gestart, dus geen voorsprong voor US. En dat was ook het aantal punten waarmee Atalante deze set wel wist te winnen, 19-25.

Daarna hoop je dat de dames het spel zouden door trekken, maar zo wispelturig als dames kunnen zijn, de derde set nam US helemaal het heft in handen. Ze hadden hun opstelling enigzins aangepast zodat de hoeken beter bezet waren en Atalante meer moeite had de bal op de grond te krijgen. Een ruim verlies, 25-10.

Vakantieganger Malou kwam in de gelederen voor een moe gestreden, maar puik spelende Mirjam. Net als in het tweede bedrijf deed een wisseling van de wacht goed. Het gaf een omslag in het spel. Dit keer was het weer Atalante de dienst uitmaakte, mede aangevoerd door Marjan die het ook zo'n fijne hal vond. Met haar serve en aanval heeft zij veel punten binnen gehaald. Alleen US kwam wel puntje voor puntje dichterbij, de 8 punten voorsprong werd steeds kleiner.. Gelukkig haalden de Vinkeveense dames als eerste de finish! 24-26.

Helaas kon Atalante het spel niet vasthouden. Met een sterke service reeks en hun goede aanval haalde US de laatste set vrij eenvoudig binnen, 15-7.

Hoewel er een groot verschil was op de ranglijst was Atalante hier zeker een gelijkwaardige tegenstander en hebben de dames mooi weer wat puntjes binnengesprokkeld, maar het degradatiespook blijft rondwaren. 

Op de weg terug hebben we met Loes haar flikkerlichtje nog een discofeestje in de auto gevierd voor de jarige Joke. En het team zocht ook nog naar een aanhanger, om die mooie hal mee te nemen - zoiets willen we graag in Vinkeveen hebben! (zeker Marjan)

Bron: IngeNaar het overzicht